Ansvarlig redaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv synes ikke noe om Nettavisens oppslag om omorganiseringa i DN. Foto: John Trygve Tollefsen / Skjermdump, Nettavisen

Amund Djuve reagerer på Nettavisen-vinkling:
– Et usedvanlig dumt oppslag

– Blir tolkninger, svarer Nettavisen-redaktør René Svendsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Siste: Full krise i DN: Bare én sjef beholder jobben», var Nettavisens oppslag torsdag, etter nyheten om ny lederkabal i Dagens Næringsliv (DN).

Senere ble vinklingen endret til «Kuttene i DN: Bare én sjef beholder stillingen».

Like mange redaktører

Ledergruppa i DN gjennomgår flere endringer, men avisen står igjen med like mange redaktører som før. To tidligere redaktører får direktørtittel, mens andre får nye ansvarsområder. To ledere forsvinner ut av ledergruppa i avisen, men beholder sin redaktørtittel.

Samtidig står avisa foran en runde med kostnadskutt på 30 millioner kroner, og har gått ut med åpent sluttpakketilbud til ansatte.

Ingen ledere står altså igjen uten jobb, men Journalisten har mottatt flere reaksjoner fra forskjellig hold om at det kan framstå nettopp sånn på vinklingen til Nettavisen.

– Vi har lurt litt på hvordan Nettavisen klarte å koke i hop den overskriften til det innholdet. Var vel ikke akkurat hold i saken til det. Ingen tvil om at folk har reagert på det, skriver klubbleder Ingrid Bjørklund til Journalisten.

Slik så to tidlige oppslag om DNs omorganisering ut. Skjermdump fra Nettavisen

– Usedvanlig dumt

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv reagerer selv:

– Jeg synes det var et usedvanlig dumt oppslag. Det er ikke ofte jeg leser Nettavisen, og det var en kollega som gjorde meg oppmerksom på dette, men jeg håper ikke dette er representativt for nivået, sier Djuve til Journalisten over telefon.

Han fortsetter:

– Hvis man mener det er en krise med fornyelse av ledergruppe, så opplever jeg at de har en noen spesiell bruk av krisebegrepet.

Etter noen timer hadde Nettavisen justert oppslaget slik. Skjermdump fra Nettavisen

Gjorde justeringer

Til det svarer nyhetsredaktør René Svendsen i Nettavisen at de hadde en diskusjon om vinklinga før de meldte om det de kalte en krise i DN, og at de gjorde noen justeringer underveis, også før de fikk reaksjoner.

– Her ble det en vurdering av om vi kunne rettferdiggjøre bruken av begrepet krise. Dette dreier seg om økonomi, men også arbeidsplasser, sier han, og presiserer at de brukte begrepet om hele situasjonen i DN, ikke isolert om omorganiseringa av ledergruppa.

– Isolert sett kan man forsvare at det er en krise når en bedrift må kvitte seg med 25-30 ansatte.

– Nettavisen skriver også på front at «bare én sjef beholder stillingen». Slik vi ser det er det minst to, Djuve og Alstadhaug, i tillegg blir Volan sittende i ledergruppa, mens redaktørene Lundgren og Eriksen får direktørtitler?

– Dette blir tolkninger av hvordan man ser det, men vi skal gå gjennom teksten og se om det er nødvendig å gjøre justeringer, sier Svendsen til Journalisten.

Torsdag kveld klokken 22.15 står det fortsatt på Nettavisens forside at bare én sjef beholder jobben. Fredag morgen er saken borte fra forsiden, men inne på økonomi-seksjonen har den nå tittelen: «DN-kuttene: Store utskiftninger i ledelsen».

Powered by Labrador CMS