NHST-konsernet eier blant annet Dagens Næringsliv. Foto: Eskil Wie Furunes
NHST-konsernet eier blant annet Dagens Næringsliv. Foto: Eskil Wie Furunes

Dagens Næringsliv skal kutte 30 millioner: Varsler nedbemanning

Allmøte torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen møttes de ansatte i Dagens Næringsliv til allmøte der den økonomiske utviklingen i bedriften sto på agendaen.

Budskapet som ble presentert på møtet var at avisa skal kutte kostnader med så mye som 30 millioner, noe som vil innebære nedbemanning.

Dette ble bekreftet av flere kilder som var til stede.

Også i 2016 måtte avisa kutte kostnadene drastisk, med 45 millioner kroner. 26 av millionene skulle kuttes i redaksjonen, og 15 stillinger forsvant.

Krasse tilbakemeldinger

Journalisten kunne i går beskrive en spent stemning i DN-redaksjonen, og at flere ansatte forventet dårlig nytt. Torsdag morgen ble alle andre journalister vist ut av DN-bygget i Oslo sentrum da møtet skulle starte.

Etter informasjonen om sparetiltakene ble sjefredaktør Amund Djuve møtt med tildels krasse tilbakemeldinger og spørsmål, får Journalisten bekreftet fra Djuve selv.

– Ja, det kan man si, men spørsmålene og innspillene som kom var relevante og fornuftige. Det er flere momenter vi tar med oss i det videre arbeidet, sier Djuve.

Det kom ingen informasjon om antall sluttpakker eller hvilke avdelinger som rammes av kuttene på allmøtet torsdag. Gjennomføringen skal drøftes mellom ledelsen og tillitsvalgte i tiden framover.

Sparetiltak

Dagens Næringsliv er eid av NHST-konsernet, som også eier blant annet Morgenbladet. I søsteravisa fikk de ansatte beskjed om kuttplaner og sluttpakker tidligere denne uka.

Morgenbladet skal kutte åtte millioner, seks av dem i personalbudsjettet.

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask har signalisert at det tas mange grep i konsernet, for å «sikre at selskapene har en bærekraftig utvikling og er lønnsomme»:

– Dette gjelder alle selskapene i hele konsernet. Jeg ønsker ikke å kommentere enkelttiltak. Det får vi komme tilbake til i neste kvartalsrapport, sier konsernsjefen til Dagbladet.

Synkende omsetning

Både eierkonsernet og avisene har opplevd synkende omsetning de siste årene. I mai rapporterte konsernet om sitt svakeste kvartalsresultat på ti år, med et samlet underskudd før skatt på 35 millioner kroner.

I årets andre kvartalsrapport fra NHST lyder det at brukerinntektene for DN og Morgenbladet sett under ett var 104 millioner kroner, ned 6 prosent fra samme kvartal i fjor.

Annonseinntektene var totalt 46 millioner, en nedgang på 16 prosent.

Samtidig har driftskostnadene i de to avisene blitt kuttet med 6 prosent. I rapporten vises det til lavere trykk- og distribusjonskostnader og mindre innkjøpt stoff.

Powered by Labrador CMS