Anders Nyland blir ny sjefredaktør i Bergensavisen. Foto: faksimile
Anders Nyland blir ny sjefredaktør i Bergensavisen. Foto: faksimile

– Gleder meg vanvittig

Jeg gleder meg vanvittig til å ta fatt, sier Anders Nyland, som i formiddag ble formelt ansatt som ny sjefredaktør i Bergensavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyland (33) har gjort lynkarriere i pressen. Sin første faste jobb, i Østlandets Blad, fikk han som nyutdannet journalist i 2000. I 2006 ble Ski-mannen ansatt som sjefredaktør i lokalavisa Akershus Amtstidende i Drøbak. Og nå venter altså enda større oppgaver i Bergensavisen. Det er foreløpig uklart når Nyland tar over etter Olav Terje Bergo.

– Jeg må ta hensyn til at man må finne min etterfølger i Amta. Men jeg overtar i BA så fort det er praktisk mulig, sier Nyland.

Han er singel, og det er derfor uproblematisk for østlendingen å flytte på kort varsel.

– Bergen er en fantastisk by som jeg gleder meg til å flytte til. Nå skal jeg bruke tid på å lese meg opp og få gode kunnskaper om byen og avismarkedet.

Tøft

– Men det bli ingen enkel jobb, BA har de siste år hatt det trangt økonomisk?

– Det venter mange utfordringer både økonomisk og markedsmessig. Men det er også derfor jeg har lyst på denne jobben. Gi seg i kast med å skape et godt redaksjonelt produkt og en solid drift.

Nyland sier han har tilegnet seg veldig mye verdifull kunnskap om å lage avis og være redaksjonell leder i løpet av sine knappe tre år i Amta. Men han vil ikke komme med noen programerklæring før han overtar i Bergen.

– Nei, først må jeg gjøre meg kjent med avisa, markedet og de mange dyktige medarbeiderne i BA.

Ansettelsen ble gjort kjent på et allmøte i BA i dag, og Anders Nyland synes han er blitt veldig hyggelig mottatt så langt.

Powered by Labrador CMS