Pensjonsorden i TU

Fikk til en overgangsløsning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av september ble det kjent at ledelsen i Teknisk Ukeblad hadde sagt opp pensjonsavtalen til de ansatte. Ledelsen ville gå over fra ytelsesbasert til innskuddsbasert pensjon og sa opp pensjonsavtalene. De ansatte ville ikke være med på dette og mente oppsigelsen var brudd på hovedavtalen. Nå har partene kommet til enighet.

Kompensasjon

– Vi hadde vært best fornøyd med å beholde det vi hadde, sier klubbleder Anders Steensen.

Han forteller at oppsigelsen av inneværende avtale ble trukket og at den derfor varer ett år ekstra. Samtidig vedtok styret at de ansatte blir kompensert de neste fire årene ved at 75 prosent av differansen mellom den ytelsesbaserte og innskuddsbaserte pensjonen betales ut som lønn. Det er høyere enn de 50 prosentene ledelsen foreslo.

– De hadde nok litt dårlig samvittighet, og så kan de som vil, spare disse pengene til senere pensjon. Steensen hadde uansett ønsket at de beholdt den gamle ordningen siden innskuddsbasert pensjon ikke varer livet ut, slik ytelsesbasert pensjon gjør.

Krevende

Administrerende direktør Jan M. Moberg sier at endringen av pensjonsordningen er en krevende øvelse, og derfor tok det også nesten ett år å få den på plass i TU. Endringen kom som et ønske om å spare inn penger, den effekten vil komme senere, sier Moberg.

– På grunn av en relativt høy kompensasjon, vil det ta noen år før vi får full regnskapseffekt av omleggingen. Det får vi leve med. Prosessen er fullført, og vi ser fremover. Både ansatte og eiere var konstruktive. Dermed blir det lett å jobbe godt sammen videre også.

Powered by Labrador CMS