NJ Nord-leder Ann-Kristin Hanssen 022023
Ann-Kristin Hanssen mener studenter bør få øynene opp for muligheten i lokalaviser.

MEDIEFOLK:

Ann-Kristin Hanssen slutter i Fremover etter 27 år

– Det blir spennende å gjøre noe helt nytt. 

Publisert Sist oppdatert

Etter over 27 år har journalist Ann-Kristin Hanssen forlatt Narvik-avisa Fremover

Nå tar hun fatt på et årslangt vikariat i NRK Troms.

Dermed blir det helgependling mellom Narvik og Tromsø det kommende året for Hanssen, som sier til Journalisten at hun legger bak seg mange morsomme år i Fremover.  

– Aldri kjedelig

Det har aldri vært kjedelig å jobbe som lokalavisjournalist, sier Hanssen, selv om hun har vært så lenge i samme bedrift. 

Lokalavisenes store styrke er varierte arbeidsoppgaver, og studenter bør få øynene opp for hvilke muligheter som ligger der, mener hun.

– Jeg har fått være med på å starte opp nettsatsingen i Fremover, jobbet med Radio Narvik, vært vaktsjef, jeg har hoppa i fallskjerm på jobben, kjørt i båter og dratt på reportasjetur til Bosnia og Serbia.  

Samtidig har Hanssen vært mangeårig klubbleder i Fremover, og er fortsatt landsstyremedlem i Norsk Journalistlag (NJ) og var inntil november i fjor leder NJ Nord.  

– Spennende å gjøre noe nytt

Hun har tenkt lenge og nøye når hun nå har valgt å slutte i jobben, og forteller at det ble sådd et frø om at det faktisk finnes andre, artige jobber da hun var Stup-hospitant hos Faktisk.no i 2019. 

Med en sluttavtale var det også tid til å kunne finne seg ny jobb, forteller hun. 

– Jeg tenkte jeg hadde tid til å jobbe frilans en periode, og jeg har frilansavtale med Fremover, men det ble en kort kontrakt. Det gikk jo litt fort.

 For Hanssen starter i nytt vikariat i NRK Troms allerede i februar, hvor hun blir ut året.

– Det blir veldig spennende å gjøre noe helt nytt. NRK Troms er et kreativt og morsomt faglig miljø, og jeg gleder meg til nye utfordringer og kollegaer.

Dermed venter det helgependling med fire timer til Tromsø for Hanssen, der hennes nye dekningsområde blir hele Troms fylke.

Hun sier det er artig at man får nye sjanser innen journalistikken på tross av at man har fylt femti:

– Det har vært en veldig gøy prosess. Jeg tror det er sunt å utfordre seg selv, og kunne tenke utafor boksen. Og så ønsker jeg Fremover alt godt, for jeg har mange gode venner der.Powered by Labrador CMS