Dagbladets reportasje-team tok imot IR-prisen fra scena under Skup-festivalen i 2019. Foran Gunnar Thorenfeldt (t.v) og juryleder Anne Hege Simonsen.
Dagbladets reportasje-team tok imot IR-prisen fra scena under Skup-festivalen i 2019. Foran Gunnar Thorenfeldt (t.v) og juryleder Anne Hege Simonsen.

– Synd om bare de største mediene melder seg på

Snart frist for IR-prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hvert år deler Internasjonal Reporter (IR) ut IR-prisen under Skup-konferansen. Målet er å løfte fram journalistikk som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema.

I fjor var det Dagbladet som fikk prisen for «Krabbekrigens ofre». Hvem som vinner i år, skal juryen snart i gang med å vurdere. Fristen for å nominere bidrag er 2. februar.

Juryleder Anne Hege Simonsen.
Juryleder Anne Hege Simonsen.

– Jeg forventer at bidragene holder samme høye nivå som det har gjort de siste årene. Prisen har hatt en spennende utvikling, der vi ser at stadig flere store mediehus har meldt seg på. Det må jo bety at prisen har fått en viss prestisje, sier juryleder Anne Hege Simonsen i en pressemelding.

Simonsen forteller videre at hun savner bidrag fra journalister og redaksjoner utenfor de store mediehusene.

– Jeg vil særlig oppfordre frilansere, mindre medier og gjerne lokalmedier til å nominere. Det globale og transnasjonale feltet angår oss alle og det vil være synd om bare de største mediene med størst ressurser melder seg på.

Juryen og styret i Internasjonal Reporter håper på å slå den nåværende rekorden med 38 nominerte til IR-prisen. Selve prisen er på 20.000 kroner. I tillegg pleier juryen å gi hederlig omtale til ett eller flere prosjekter.

Juryleder Anne Hege Simonsen er forfatter, sosialantropolog og førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag ved Oslo Met. Med seg i juryen har hun Tuva Raanes Bogsnes, leder for medieseksjonen i Flyktninghjelpen og tidligere utenrikssjef i TV 2, Per Olav Ødegård, utenrikskommentator i VG og tidligere korrespondent i New York, og Tove Gravdal, mangeårig utenriksjournalist med bakgrunn fra Morgenbladet og flere andre mediehus.

Powered by Labrador CMS