NRK:

Ap vil binde lisensen etter BBC-modell

Arbeiderpartiet mener Stortinget bør gjøre binde NRK-lisensen i flere år, slik Storbritannia gjør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Størrelsen på lisensen blir i dag avgjort for ett år om gangen. Det skjer i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet. En arbeidsgruppe i Arbeiderpartiet foreslår å fryse NRK-lisensen for fire til seks år av gangen, skriver Dagbladet.

Ifølge arbeidsgruppens notat ønsker Ap dermed at NRK blir styrt etter samme modell som BBC i Storbritannia. Det bindes lisensen i en flerårig avtale i stedet for årlige budsjettrunder.

Ap-forslaget er ett av til sammen 22 punkter på en liste som skal legge føringer for partiets nye mediepolitikk.

Blant forslagene fra arbeidsgruppen finner man utvidet pengestøtte til norske medier, bemanningsstøtte til mediehus, skattlegging av internasjonale aktører som Netflix og Facebook, og gjennomføring av en årlig debatt om pressefrihet i Stortinget.

– Det er på tide at gamle virkemidler, som har vært en suksess tidligere, videreutvikles og moderniseres. Det er behov for nye virkemidler, for vi er bekymret for at det kan komme en tid hvor folk ikke er villig til å betale for journalistikk. Derfor ser vi nå på nye måter å gi pressestøtte på, sier Aps mediepolitiske talsmann Arild Grande.

Powered by Labrador CMS