Mediefolk:

– Jeg brenner for gode avsløringer og tenker mediene virkelig oppfyller sin rolle når de lykkes med undersøkende journalistikk, sier Asbjørn Leirvåg.

Asbjørn Leirvåg er ansatt som ny reportasjeleder ved SUJO

– En uredd journalist med en rekke viktige avsløringssaker basert på grundig graving bak seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) i Bergen har ansatt en ny reportasjeleder. Asbjørn Leirvåg har over 30 års erfaring som journalist, med bred erfaring fra lokalavis, nærradio, Bergensavisens/A-pressens nettsatsing og har jobbet i 18 år som innenriks og utenriksreporter i TV 2.

– Asbjørn er en uredd journalist med en rekke viktige avsløringssaker basert på grundig graving bak seg. I tillegg til lang erfaring fra tabloide nyhetsmedier, har han tung akademisk utdannelse og er en mann du vanskelig setter fast på fakta. Han vil bli en sentral person i SUJO-teamet, sier senterleder Per Christian Magnus i en pressemelding.

Leirvåg kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen.

– Jeg brenner for gode avsløringer og tenker mediene virkelig oppfyller sin rolle når de lykkes med undersøkende journalistikk. Samtidig har tempoet i redaksjonene økt med en tydelig 24/7-strategi. I dette løpet har dessverre mulighetene for å drive graving blitt vanskeligere. Jeg har selv opplevd at prosjekter man brenner for i stor grad må drives på kontoen for entusiasme og frivillighet. Men gjennom økt samarbeid, god organisering og økt kompetanse er det fullt mulig å få gjort mye, sier Leirvåg – og legger til:

– God graving krever fortsatt tid, pågangsmot, kreativitet, evne til å se ting på nye måter og økt kompetanse – særlig innen juss og IKT. Jeg vil gjerne bidra til å løfte senteret videre, og har veldig tro på at vi vil få til gode prosjekter som på en kritisk måte kan belyse forhold som fortjener å bli belyst

Powered by Labrador CMS