Redaktør Yngve Johnsen har skrevet sin første leder fra redaksjonslokalene til lokalavisen Askøy24.

Askøy24 er lansert: – Har ambisjoner om å bli selve hjertet av dette samfunnet

– Det er med stor glede og stolthet vi i dag presenterer den nye digitale lokalavisen; Askøy24, skriver redaktør Yngve Johnsen. 

Publisert Sist oppdatert

Askøy24 ble torsdag lansert som digital nettavis. Redaktør Yngve Johnsen skriver i sin første leder på nettstedet at tiden er moden for å ta neste skritt. 

– En fullskala lokalavis, der det nå er dere lesere som skal bidra til å holde liv i lokalavisen, sammen med en styrket annonseplattform, med langt flere muligheter enn før, skriver Johnsen. 

Det bor om lag 30.000 mennesker i Askøy kommune, og fra før av dekker Polaris-avisen Askøyværingen kommunen. Som Journalisten tidligere har omtalt, startet Askøy24 som et videomagasin finansiert med content marketing. 

Johnsen har tidligere beskrevet magasinet som et «Norge Rundt i miniatyr», med positive og interessante saker fra Askøy. Og med rundt 15.000 følgere på Facebook har han fått flere spørsmål om hvorfor han ikke har gått all in og satset på lokalavis.  

Nå er imidlertid oppstarten et faktum, og Askøy24 har offisielt startet konkurransen med Askøyværingen. 

– Vi håper at askøyfolket støtter «Prosjekt A24», slik at vi kan investere i flere faste redaksjonelle medarbeidere. Det står helt øverst på «ønskelisten» vår. Dess flere abonnenter, dess bedre lokalavis. Så enkelt, antar vi. Og så vanskelig, vil nok noen tilføye, skriver redaktør Johansen. 

Powered by Labrador CMS