Mediefolk:

Marit Kalgraf er ansatt som ansvarlig redaktør i Askøyværingen og Vestnytt. Foto: Odd Mehus

To nye redaktører i Schibsted-aviser på Vestlandet

Marit Kalgraf og Eirik Langeland Fjeld er ansatt som ansvarlig redaktør i hver sin avis

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Marit Kalgraf blir ansvarlig redaktør for lokalavisene Askøyværingen og Vestnytt, mens Eirik Langeland Fjeld er ansatt som ansvarlig redaktør for Strilen og Bygdanytt.

Det melder Schibsted, som eier avisene, i en pressemelding tirsdag morgen. De melder også at de endrer styringsmodell for de fire avisene.

De går fra å ha en felles publisher for de fire avisene, til å ha to ansvarlige redaktører og en felles daglig leder. De opplyser at daglig leder rekrutteres internt.

Eirik Langeland Fjeld.

Ifølge meldinga, har både Kalgraf og Fjeld har vært konstituerte redaktører siden mai. Kalgraf har vært redaktør i Vestnytt siden 2015 og Askøyværingen siden 2017. Fjeld har vært redaktør i Bygdanytt siden 2015 og Strilen siden mars 2018.

– Terje Olsen, som nylig sluttet som publisher for de fire avisene, Marit og Eirik har sammen med resten av organisasjonen på tre år totalt endret måten vi jobber på. At vi nå kan kutte et ledernivå er et tegn på at det er utført en god jobb, og er et godt tegn for fremtiden. Det er det også at vi kan gi talentfulle ledere stadig økende ansvar, skriver styreleder i de fire avisene Sturle Rasmussen i pressemeldinga.

Powered by Labrador CMS