Mediefolk:

Disse 11 er ansatt som breaking news-journalister i Avisa Oslo. Fra øverst til venstre: Henrik Skolt, Sevda Barazesh, Åshild Breian, Henrik Giæver, Jørn Normann Pedersen, Edda Drægni, Ingrid Cogorno, Eirik Løkkemoen Bjerklund, Emilie Rydning, Karl Martin Jakobsen og Ingebjørg Iversen.

Over 400 har søkt på jobb i Avisa Oslo, disse 11 er ansatt som breaking-journalister

– Utrolig fornøyd med ansettelsene vi har gjort så langt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avisa Oslo har siden de gikk ut offentlig og fortalte at avisen ville rekruttere 35 journalister, mottatt mer enn 500 henvendelser og mer enn 400 søknader til de ledige stillingene, skriver avisen i en pressemelding.

– Jeg er utrolig fornøyd med ansettelsene vi har gjort så langt. Det har vært et privilegium å snakke med alle de engasjerte journalistene som brenner etter å få jobbe for oss. Jeg er sikker på at vi er i ferd med å sette sammen et lag av sjeldent høyt motiverte journalister, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal ifølge pressemeldingen.

– Det har vært langt flere henvendelser enn vi kunne ha forestilt oss. Vi visste at vi ville være en attraktiv arbeidsgiver, men responsen er langt over hva vi hadde forestilt oss, sier Storedal.

Åtte av de 11 ansatte breaking news-journalistene vil begynne allerede 4. januar.

– Kombinert med journalistene vi har i staben på utlån fra øvrige Amedia-aviser, betyr det at ressursene vi har å sette inn i nyhetsdekningen av Oslo øker betraktelig framover. Vi har jo som uttrykt mål «å være der det skjer, når det skjer», aller helst gjennom formidling gjennom levende bilder, fortsetter Storedal.

Avisen vil gjøre ytterligere ansettelser i tida framover.

Her er listen over nyansatte:

Henrik Skolt (30): Kommer fra Moss Avis og har tidligere jobbet for NTB scanpix og NRK Østfold. Studerte radio- og tv-journalistikk ved NLA Høgskolen og har også studert ved NTNU.

Ingrid Cogorno (27): Kommer fra stillingen som vaktsjef i Dagbladet TV der hun har jobbet siden 2016. Har utdannelse fra Høgskolen i Volda og er nå i gang med master of business administration ved Nord universitet.

Emilie Rydning (24): Kommer fra stillingen som journalist i Dagbladet TV. Har også jobbet som logger/klippeassistent i Filmreaktor. Studerte journalistikk ved Oslo Met og tar for tiden bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Ingebjørg Iversen (26): Kommer fra stillingen som videoansvarlig i Se og Hør, og har tidligere jobbet i Dagbladet TV, Rød Løper, KK og Dinside. Hun har bakgrunn fra lokalavis fra Stavanger Aftenblad og Byas.no, Aftenbladets satsning for unge lesere.

Karl Martin Jakobsen (28): Kommer fra Drammens Tidende. Har også erfaring fra Dagbladet, NTB og Rjukan Arbeiderblad. Har studert journalistikk ved Oslo Met.

Jørn Normann Pedersen (35): Kommer fra Nordlys der han i hovedsak har jobbet som krimjournalist og vaktsjef siden 2012. Jobbet før dette i iTromsø. Har studert historie ved Universitetet i Tromsø.

Eirik Løkkemoen Bjerklund (27): Kommer fra Østlandets Blad. Har også jobbet i Moss Avis og Aftenposten. Studerte journalistikk på Høgskolen i Volda.

Edda Drægni (27): Kommer fra E24 Dine Penger og har tidligere erfaring fra VG+ og i VGs nyhetsavdeling. Studerte ved Høgskolen i Volda og ved International College of Liberal Arts i Japan.

Sevda Barazesh (28): Har journalistutdanning fra Oslo Met, med bakgrunn fra internasjonale studier i New York og mastergrad i Midtøsten-studier fra London. Hun har redaksjonell erfaring fra Røyken og Hurums avis og NRK Livsstil.

Henrik Giæver (25): Kommer fra vikariat i Dagens Næringsliv og har tidligere jobbet for VG og Medier24. Giæver har også bakgrunn fra studentavisen Universitas, der han var nyhetsredaktør.

Åshild Breian (53): Kommer fra vikariat i Aftenposten og har tidligere jobbet for Tara, Alt for damene og Aftenposten. Som redaksjonssjef i Tara var hun også med på å utvikle flere magasiner som Stella, Tara Frisk og Tara Smak. Breian har også jobbet i Tønsbergs Blad.

Powered by Labrador CMS