En av Det hvite hus' pressetalspersoner, Tyler Joseph Ducklo, sier opp på dagen etter at han ble suspendert for å ha kommet med en sexistisk og nedsettende trussel mot en journalist.

Pressetalsperson i Det hvite hus slutter etter å ha truet journalist

– Språket var avskyelig, respektløst og uakseptabelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av Det hvite hus' pressetalspersoner sier opp dagen etter at han ble suspendert for å ha kommet med en sexistisk og nedsettende trussel mot en journalist.

En journalist fra Politico ville skrive om pressemedarbeideren Tyler Joseph Ducklos forhold til en Axios-journalist. Det utløste en rekke sexistiske kommentarer og trusselen om at «jeg skal ødelegge deg» fra Ducklo.

Ducklo ble i første omgang suspendert i en uke uten lønn, etter at Vanity Fair skrev om truslene. Han har bedt journalisten om unnskyldning, opplyser Det hvite hus' pressesjef Jen Psaki på Twitter.

Ducklo kom selv med en uttalelse på samme plattform, der han uttrykker anger og skam.

– Jeg er sønderknust over å ha skjemt ut og skuffet mine kolleger i Det hvite hus og president Biden, og etter samtaler med ledelsen i kommunikasjonsavdelingen sier jeg opp min stilling, tvitrer han.

– Jeg brukte ord som ingen kvinne noen gang burde bli kalt, spesielt i en situasjon der hun kun prøvde å gjøre jobben sin. Språket var avskyelig, respektløst og uakseptabelt, skriver Ducklo videre.

I en offisiell uttalelse fra pressesjef Psaki lørdag kveld, heter det:

– Vi jobber hver dag for å etterleve standarden som er satt av presidenten om å behandle andre med verdighet og respekt, å utvise folkeskikk og å verdsette andre i våre ord og handlinger.

Powered by Labrador CMS