NRK Super mottok pris på Stine Sofie Senteret. F.v. generalsekretær Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse, NRK-prosjektleder Tonje Langseth, NRK Super-redaktør Siril Heyerdahl, Supernytt-redaksjonssjef Frank Sivertsen og stiftelsens styreleder Audun Myhre.

NRK

NRK Super får Stine Sofies Barnerettspris 2022

– Tar jevnlig opp viktige og tabubelagte temaer på en informativ og forståelig måte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Deres bidrag er ikke bare viktig. Trolig er det også avgjørende for å nå ut med denne typen kunnskap til barn og unge i hele landet», het det i juryens begrunnelse da NRK Super torsdag mottok Stine Sofies Barnerettspris 2022, ifølge en pressemelding fra Stine Sofies Stiftelse.

Stine Sofies Barnerettspris deles ut til en person, gruppe eller organisasjon som på en fremragende måte arbeider for en barndom uten vold og overgrep.

– NRK Supers visjon er å bidra til at barn som bor i Norge får en trygg og god mediebarndom. I en hverdag som i økende grad domineres av sosiale medier, er en troverdig formidler av relevant nyhetsstoff for barn og unge viktigere enn noen gang, forteller Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.

– NRK Super mottar årets barnerettspris for deres innsats som en troverdig kanal og nyhetsformidler for barn og unge. Gjennom Supernytt og andre programmer, tar de jevnlig opp viktige og tabubelagte temaer som vold, overgrep, rasisme og psykisk helse på en informativ og forståelig måte. At disse temaene settes på dagsorden, i barnehøyde og i et slikt omfang som NRK Super har vist, er ikke bare viktig. Trolig er det også avgjørende for å nå ut med denne typen kunnskap til barn og unge i hele landet, uttaler styreleder Audun Myhre.

Stiftelsen og prisen er oppkalt etter Stine Sofie, som ble voldtatt og drept i Baneheia i mai 2000.

Powered by Labrador CMS