Faksimile: BA
Faksimile: BA

Nye kutt i Bergen

Bergensavisen må skjære ytterligere 25 årsverk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Bergensavisen besluttet mandag å kutte flere stillinger i avisen. I vår besluttet avisen å legge ned sitt eget trykkeri. I fjor hadde BA et driftsunderskudd på sju millioner.

Avisen trykkes siden 1. juli i Bergens Tidendes trykkeri, noe som ifølge BT selv er betraktelig kostnadsbesparende.

Administrasjonen slankes

Mandag ettermiddag blir de ansatte i BA orientert om at det må kuttes ytterligere. I alt skal 25 nye stillinger fjernes.

– Det er selvfølgelig veldig trist at vi må bli så mange færre. Vi ser behovet for å kutte kostnader, men vi er ikke helt overbevist over at det var behov for å kvitte seg med så mange, sier redaksjonsklubbens leder Dag Hellesund.

– Vet dere hvordan nedbemanningen blir fordelt på de forskjellige avdelingene?

– Ikke riktig i detalj, men det er sagt at det redaksjonelle produktet skal skjermes, så mye av kuttene vil gå administrativt. Men vi vet ikke, sier Hellesund.

Eiendomssalg

Ansvarlig redaktør i BA, Anders Nyland forteller at kuttene ikke nødvendigvis vil innebære at 25 må gå.

– Realiteten er at BA må kutte kostnader i overkant av 20 millioner kroner per år. Det betyr at vi må redusere bemanningen til pluss/minus 80 årsverk. I forhold til årsverksbudsjettet for 2009 betyr det 25 stillingshjemler, sier han.

Nyland forteller videre at det allerede står en del hjemler tomme, dermed vil det ikke være snakk om å si opp 25 ansatte. Det er foreløpig uvisst hvordan kuttdelingen mellom avdelingene vil være.

Dagens Næringsliv skrev mandag morgen at BA vurderer salg av eiendomsmassen som huser avisen et lite steinkast fra Torgallmenningen.

– Vi har fått mandat til å gå i dialog med en interessent om salg av selskapet Tårnhjørnet AS som eier bygget, sier Nyland. Ifølge DN kan et salg innebære frigjøring av rundt 80 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS