– Vi er på offensiven

Berner Gruppen leverer overskudd, men trykkeriet trekker fortsatt ned.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladets eier Berner Gruppen leverte et driftsoverskudd på 20,6 millioner kroner i første halvår. Det er 10,5 millioner svakere enn ved samme periode i fjor, viser resultatrapporten fra selskapet.

Dagblad Trykk, som ble avviklet 30. juni i år, bidrar til å trekke resultatet i konsernet ned. Selskapet levert i første halvår et driftsunderskudd på 14,5 millioner kroner, nesten ti millioner kroner svakere enn året før.

Ingen seddelpresse

– Nå er det lagt ned, og det vil ikke levere slike tall lenger. Derfor vil tredje kvartal se mye bedre ut, sier konsernsjef Tore Stangebye i Berner.

Stangebye forteller at noen opprydningskostnader vil det komme, men de er vesentlig lavere. Konsernsjefen forteller at det er betydelige besparelser for konsernet at trykkingen nå er flyttet ut og eget trykkeri er lagt ned.

– Det er en kombinasjon med gode priser fra NR1 Trykk og at vi ikke klarte å skape lønnsomhet i trykkeriet. Vi opererte i et marked med overkapasitet.

Huser gjerne flere

Trykkpressa på Lørenskog er solgt til Tyrkia og pakkeriet skal til NR1 Trykks nye trykkeri på Biri. Stangebye forteller at de nå arbeider med å finne kortsiktige leietakere til bygget som huset trykkeriet. Langsiktig håper han på at området kan reguleres om slik at det også er mulighet til å få kontor og handel inn i bygget. Men det kan ta tid, forteller Stangeby.

Berner jobber også med å finne leietakere til Oslo Ridehus-eiendommen på Skøyen. Han avviser at Dagbladet vil bli en av disse.

– Det er utelukket. Vi skal ikke dit, sier han.

Også finansområdet leverer negativt i perioden, men her er det kraftig forbedringer. Porteføljen som nå i hovedsak omfatter selskapets 18,4 prosent av NHST bidro til et negativt finansresultat på 11,4 millioner kroner, mot 34,7 millioner kroner ved samme tid i fjor.

Media best

Berner Gruppens andre bein, media, leverer til gjengjeld positive tall. Dagbladet, som er største selskap i gruppen, leverte et driftsoverskudd på 15,7 millioner kroner. Det er 12,3 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor. Driftsinntektene økte med 6,1 millioner kroner til 366,6 millioner, mens driftskostnadene økte med 18,3 millioner.

Se egen om Dagbladet.

Dagbladets nettsatsing DB Medialab gikk fra minus i fjor til pluss 5,4 millioner kroner i første halvår i år. Inntektene steg med 13,5 millioner kroner i perioden, sammenlignet med fjoråret, til 61,4 millioner kroner. Driftskostnadene økte i samme periode med 4,8 millioner kroner.

Vekst

Stangebye forteller at Berner Gruppen nå er på offensiven, og nå er planene om å vokse.

– Vi kommer nok ikke til å kjøpe nytt trykkeri, men vi er åpne for å bli større. Vi har noen gode planer som jeg ikke kan fortelle om nå.

Powered by Labrador CMS