En grov skisse til hvordan NRKs nye bygg kan se ut. Illustrasjon: A-LAB AS

NRK legger eiendommen på Marienlyst ut for salg

Starter samtidig formelt søk etter ny tomt.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK søker nå etter tomt til et nytt hovedkontor i Oslo-området. Det skjer samtidig med at eiendommen på Marienlyst legges ut for salg, skriver NRK i en pressemelding torsdag morgen.

Det har lenge vært kjent at NRK ønsker å flytte. Journalisten har skrevet om dette flere ganger. Tilbake i februar, under framleggingen av NRKs forslag til planprogram for Marienlyst-tomta, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen:

– For tre-fire år siden sa jeg at en flytting kunne skje innen ti år. Så nå er det snakk om fem-seks-syv år til.

Nå er prosessen kommet et lite skritt videre.

– Det er avgjørende at NRK får nye og mer hensiktsmessige lokaler for å kunne løse oppgavene som allmennkringkaster i fremtiden. Derfor er det en stor og viktig milepæl når NRK nå går fra å utrede mulighetene for flytting, til å starte det konkrete arbeidet med å etablere et nytt hovedkontor, sier NRKs styreleder Birger Magnus ifølge pressemeldingen.

Kringkastingssjef Eriksen sier at han ser fram til arbeidet med å finne den riktige tomta for NRK.

– NRK trenger et nytt hovedkontor som er bærekraftig, som oppfyller dagens krav til sikkerhet og som gir oss de beste forutsetningene for å løse oppdraget og være en publisist og innholdsprodusent i verdensklasse. Det skal være en arbeidsplass der forholdene ligger til rette for at vi kan ta i bruk og utvikle ny teknologi, utforske nye ideer, lære, dele og samarbeide på tvers av organisasjonen og med miljøer utenfor NRK.

Han legger til:

– NRK skal være en berikelse for det området vi flytter til. Vi skal møte publikum i et åpent, fleksibelt bygg der vi «vrenger innsiden ut» og inviterer til opplevelser og deltakelse i innholdsproduksjonen. Jeg er sikker på et det blir stort engasjement og mange forslag om hvor NRK skal være i tiden framover, sier Eriksen.

2. juli i år vedtok Plan- og bygningsetaten i Oslo NRKs planforslag for omregulering av NRKs eiendom på Marienlyst til boligformål. Forutsetningen for NRKs flytteplan har hele tiden vært at et nytt hovedkontor må kunne finansieres med inntektene fra et salg av dagens hovedkontor. Noe NRK også påpeker i dagens pressemelding.

Powered by Labrador CMS