I oktober 2017 hevdet en fransk IS-kriger overfor Paris Match at han hadde sett John Cantlie i live i Raqqa (bildet). Foto: Reuters / NTB scanpix

Britene tror journalist i IS-fangenskap er i live

Tatt til fange i 2012.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten John Cantlie, som ble tatt til fange av IS i Syria i 2012, er trolig fortsatt i live, sier britenes sikkerhetsminister Ben Wallace.

Wallace sa dette i en samtale med utenlandske journalister tirsdag, men ga ingen ytterligere opplysninger.

Cantlie ble tatt til fange sammen med den amerikanske journalisten James Foley, som senere ble drept for åpent kamera.

Den 49 år gamle britiske frilansjournalisten, som blant annet hadde jobbet for The Sunday Times, The Sunday Telegraph, The Sun og AFP, har figurert i flere av IS' propagandavideoer, den siste i 2016.

Cantlie ble først tatt til fange av opprørere på grensa mellom Tyrkia og Syria i juli 2012, men ble da frigitt av andre opprørere.

I november samme år ble han på nytt tatt til fange av opprørere, som siden solgte ham til den ytterliggående islamistgruppa IS.

IS er siden drevet ut av de fleste områdene de kontrollerte i Syria og Irak, og det er ikke kjent hvor de i så fall holder Cantlie fanget.

I oktober 2017 hevdet en fransk IS-kriger overfor Paris Match at han hadde sett Cantlie i live i Raqqa sju-åtte måneder tidligere.

I forrige måned hevdet en representant for den USA-støttede opprørsgruppen Syrias demokratiske styrker (SDF) at Cantlie muligens ble holdt fanget i Deir al-Zor-provinsen i Syria, nær grensa til Irak.

Powered by Labrador CMS