Danske Berlingske Media eier blant annet B.T., Berlingske og Weekendavisen.

B.T.-medarbeidere erklærer mistillit til konsernsjef

Reagerer på atter en kuttrunde.

Publisert

Medarbeiderne i det danske mediehuset B.T. har enstemmig bestemt seg for å erklære mistillit til konsernsjef Anders Krab-Johansen i eieren Berlingske Media, melder danske Journalisten.

Mistilliten erklæres etter at det ble klart at redaksjonen skal spare inn 9 millioner danske kroner, kun et halvt år etter forrige kuttrunde. Ifølge redaksjonen kan inntil 1o stillinger, en sjettedel av redaksjonen, nå bli kuttet.

– Vi raser mot bunnen i en nedagående spiral, og det er en fallitterklæring for Anders Krab-Johansens evner til å bestemme og utføre en baredyktig strategi for B.T.», skriver de i et brev til ledelsen.

Det trekkes fram at Berlingske Medias omsetning har falt fra 1,1 milliarder danske kroner i 2017 til 639 millioner i 2023.

Tirsdag la redaksjonen ned arbeidet for dagen.

– Jeg tar det fulle ansvar for hvor vi står i dag. Og det vil jeg gjerne reflektere over sammen med medarbeiderne, men de har jo dratt hjem, sa Krab-Johansen til det danske fagbladet.

Han sa også at han lytter til medarbeidernes budskap, men at han skulle ønske de kom til møter og deltok i dialog om situasjonen.

Powered by Labrador CMS