David Montgomery ønsker seg et comeback i den franske mediebransjen. Foto: Birgit Dannenberg

Montgomery vil tilbake til mediemanesjen

Ønsker å overta gjeldstyngede franske lokalaviser.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Mecom-toppsjef David Montgomery ønsker å kjøpe det gjeldstyngede franske medieselskapet Groupe Hersant Media. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har den tidligere mediemogulen ambisjoner om å restrukturere selskapet.

Dialog med banker

Lokalavisene består av 27 titler i Frankrike og i franske utenomeuropeiske områder som Antillene og Guadeloupe. Det familieeide konsernet kom innen fristen 10. november ikke til enighet med det belgiske medieselskapet Rossel om en overtakelse.

– Jeg er i ferd med å løpe opp for tid. Situasjonen er under utvikling for avisene er tynget med mye gjeld. De nåværende eierne sliter med å beholde eierskapet, sa Montgomery til Reuters-konferansen Global Media Summit.

Han skal også ha uttalt at han er i dialog med Hersants 17 kreditorbanker, og at han håper å komme til en avtale før nyttår dersom han overhodet lykkes.

Unner ingen det samme

Leder Carine Johansen av NJ i Edda Media har erfaring med David Montgomery før han sluttet som konsernsjef i Mecom i fjor høst. Hun har fått med seg hans ønske om å tre inn på det franske mediemarkedet.

– Jeg erfaring med han som eier, og det var en evigvarende slankekur. Jeg unner ikke andre kolleger det samme, sier Johansen.

– Hvorfor tror du han ønsker å komme tilbake i mediemanesjen?

– Jeg vet at han hadde en stor visjon om å skape et europeisk mediekonsern, og han har vel ikke gitt slipp på denne.

Håper han har lært

Tidligere konsernsjef Jan Moberg i Edda Media sier at han hadde et ålreit forhold til Montgomery.

– Problemet hans var at Mecom kjøpte Orkla Media for dyrt. I tillegg overvurderte han nok den danske virksomheten. Forhåpentligvis har han tatt lærdom av dette. Han gir deg ikke, det skal han ha. Jeg kan bare ønske ham lykke til, sier Moberg.

– Uansett hvem som ender opp som eier av Hersant, så høres det ut som om det er påkrevet med omstruktureringer. Dermed ligger det nok an til tøffe prosesser - med eller uten Montgomery ved roret.

Oppkjøpsforsøk feilet

Det belgiske selskapet Rossel har tidligere vært i forhandlinger om en overtakelse av Hersant. Men forsøket strandet innen fristen som var satt 10. november.

Hersant omsatte i fjor for 5,4 milliarder kroner og har rundt 6.000 ansatte. To av avisene – Nice Matin og La Provence – har samlet mistet et opplag på 39.179 eksemplarer fra 2005 til i fjor, ifølge det franske opplagsbyrået OJD.

Powered by Labrador CMS