Carsten Bleness. Foto: Kathrine Geard

Bleness slutter i Dagsavisen

Hadde ikke mer å gi. Kaster kortene og går på dagen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter fem år som ansvarlig redaktør i Dagsavisen forlater Carsten Bleness avisen torsdag. Dette skjer samme dagen som han leverte inn oppsigelsen sin.

– Det har vært et veldig vanskelig år for Dagsavisen, vi har vært hardt rammet av finanskrisen og har i utgangspunktet ikke særlig å tære på. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg føler det er riktig at noen andre får ta styringen videre. Jeg har ledet avisen i fem år. Det er en kamp for å overleve i en avis som vår og jeg føler kreftene ta slutt, sier Bleness.

Ny frisk

Han forteller at dette er ene og alene hans beslutning, og at han selv fortalte eier Mentor Medier om sin avgjørelse.

– Jeg ser at avisen står overfor store utfordringer i tiden fremover, og da trenger man en ledelse som kan starte på ny frisk.

Bleness forteller at han mener det er naturlig å gå på dagen fra en stilling som ansvarlig redaktør. Han har så langt ikke vurdert hva han skal drive med videre. I første omgang trenger han noen dager til å legge dette bak seg.

Rødt på rødt

I det siste har Bleness brukt mye tid på å grunne over sin fremtid i Dagsavisen. Han forteller at han har kjent på kroppen at røde tall følger røde tall, og at han kom til et punkt hvor han ikke har flere løsninger.

– Jeg kommer best til å huske den fantastiske ånden som lever i Dagsavisen. Jeg tror alle ledere som har vært i Dagsavisen over noen tid blir preget av den ånden og entusiasmen i en avis som alltid sloss for å overleve. Og så er det klart at vi arbeidet lenge med å finne eiere til avisen, og da vi fikk til det var det med stor tilfredshet. Det trygget situasjonen.

Politisk redaktør Arne Strand stepper inn som konstituert ansvarlig redaktør.

Powered by Labrador CMS