Intervjuet onsdag kveld var Donald Trumps første opptreden på CNN siden presidentvalget i 2016.

CNN får kritikk etter Trump-intervju: – Et greatest hits-album med løgner

CNNs beslutning om å sende et såkalt «town hall»-intervju med Donald Trump i beste sendetid onsdag kveld, får ramsalt kritikk i flere amerikanske medier.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump deltok onsdag kveld i et folkemøte med velgere som regner seg som republikanere eller uavhengige og skal stemme i primærvalget i New Hampshire.

I intervjuet med CNN-reporteren gjentok ekspresidenten flere ganger de udokumenterte påstandene om at valgseieren ble stjålet fra ham. Det faller ikke i god jord hos flere.

– Et greatest hits-album med løgner, lyder Politicos beskrivelse av intervjuet.

MSNBCs Chris Hayes skriver at TV-kanalens valg om å sende intervjuet er «vanskelig å rettferdiggjøre», skriver New York Times.

Intervjuet med Trump ble sendt dagen etter at en jury i en sivil rettssak fant ham skyldig i seksuelle overgrep og ærekrenkelse av forfatter og journalist E. Jean Collins. Trump kommenterte kjennelsen ved å gjenta påstanden om at han aldri møtte Collins.

I ettertid har CNN tatt selvkritikk for intervjuet, der Trump ble intervjuet i 70 minutter av den erfarne journalisten Kaitlan Collins.

– Trump løy om valget i 2020. Han tok ikke noe ansvar for kongresstormingen 6. januar, som ble utløst av løgnene. Og han hånet anklagene fra E. Jean Carroll om seksuelle overgrep. Og CNN sendte alt. Det bare fortsatte og fortsatte. Det føltes som å gjenoppleve 2016, heter det i en analyse kanalen har publisert.

Powered by Labrador CMS