Helle Vaagland slutter som redaksjonssjef for magasinet D2. Foto: Carl-Fredrik Hammersland / Nordiske mediedager (CC BY-SA 2.0-lisens)

D2-sjefen slutter. Er en av flere DN-ansatte som tar sluttpakke

– Har vært et eventyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

D2-sjef Helle Vaagland bekrefter overfor Journalisten at hun tirsdag har fått innvilget sluttpakke i den pågående nedbemanningsprosessen i Dagens Næringsliv.

– Å lede den dyktige D2-redaksjonen har vært et eventyr, men nå satser jeg på at det finnes meningsfylte arbeidsoppgaver også utenfor DN, skriver Vaagland i en e-post til Journalisten.

Vaagland har vært redaksjonssjef i D2 siden 2015, da hun kom fra jobb i NRK. Hun hadde blant annet ledet programmer som kunstmagasinet «Nasjonalgalleriet».

Medier24 skrev tirsdag at de kjente til at Vaagland hadde søkt sluttpakke, uten at hun hadde besvart henvendelsene deres.

Annonsedirektør Erik Eckbo og videojournalist Marte Christensen bekrefter imidlertid overfor nettavisa at de har søkt sluttpakke. Alle de tre skal ha fått innvilget søknadene sine.

Ansvarlig redaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv meldte på mandag at de kom til å innvilge søknader i løpet av uka. Djuve har hittil ikke besvart Journalistens henvendelser om sluttpakkene tirsdag.

Journalisten kunne nylig melde at D2 blir del av den nye, sammenslåtte avdelingen for historiefortelling og livsstil når DN omorganiseres. Live Fedog Thorsen blir redaktør for avdelingen.

Powered by Labrador CMS