Hilde Schjerve er ansatt som nyhetsredaktør i NTB.

Mediefolk:

Hilde Schjerve blir ny nyhetsredaktør i NTB

Hun kommer fra jobben som redaktør i Dagbladet Pluss.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er ekstremt glad og takknemlig for å få denne muligheten. NTB er en høyt respektert merkevare med lange tradisjoner som de siste årene har vist sterk evne til innovasjon og utvikling av nye teknologibaserte tjenester. For meg, som har et hjerte som banker hardt for både nyheter og digital utvikling, er det et privilegium å få være med å utvikle NTB videre, sier Hilde Schjerve (49) i en pressemelding.

Schjerve har lang og bred erfaring fra Dagbladet, der hun har jobbet de siste 20 årene. Hun jobbet blant annet som redaksjonssjef i nyhetslinjen i seks år, før hun ble redaktør for Dagbladet Pluss i 2020.

Hun tar over som nyhetsredaktør etter Sarah Sørheim, som 8. april sluttet i NTB for å begynne i ny jobb i Schibsted. Schjerve begynner i jobben som nyhetsredaktør i 8. august.

Begynner 8. august

– Vi er strålende fornøyd med å få en så erfaren kapasitet som Hilde på NTB-laget, sier administrerende direktør og sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB.

– Hilde har et skarpt nyhetshode, solid etikk-kompetanse og er svært godt skodd for å drive fram redaksjonell utvikling og innovasjon. I tillegg er hun god til å lede og motivere dem rundt seg. Med andre ord: Hun er hel, redaksjonell ved – både faglig og menneskelig, sier Flem.

Schjerve har journalistutdannelse fra Bodø og en mastergrad i organisasjon og ledelse fra NTNU. Hun startet journalistkarrieren i Adresseavisen og har også erfaring fra Akershus Amtstidende og VG.

– Hun passer NTB perfekt

Schjerve legger ikke skjul på at det har vært mye følelser i sving i forbindelse med at hun nå gir seg i Dagbladet etter 20 år.

– Dagbladet er en fantastisk arbeidsplass som har gitt meg utviklingsmuligheter hele veien. Nå er det likevel riktig for meg å gå videre. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med de flinke folka som jobber i NTB og finne ut av alt vi skal få til sammen, sier Schjerve.

Sjefredaktør Flem gleder seg til Schjerve er på plass.

– Jeg har stor tro på at Hilde vil kunne løfte NTB Nyheter videre inn i fremtiden. At hun i tillegg til å være en svært god redaktør også har kommersiell teft, passer NTB perfekt. Dette blir moro! sier Flem.

Nina Eldor er fungerende nyhetsredaktør ut mai, før tidligere nyhetsredaktør Kristin Aanensen fungerer i rollen fram til Schjerve er på plass.

Powered by Labrador CMS