Journalist Per Flåthe sier at hensynet til mulig identifisering av eieren av den tredje hunden ligger bak valget om å sladde. Dagbladet 10. juli 2012.
Journalist Per Flåthe sier at hensynet til mulig identifisering av eieren av den tredje hunden ligger bak valget om å sladde. Dagbladet 10. juli 2012.

Dagbladet sladdet hund

Ikke humoristisk ment, men objektiv vurdering ligger bak, sier journalisten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet forteller tirsdag hundeeierens versjon av hva som skjedde da to hunder hoppet over et gjerde og angrep tre personer onsdag i forrige uke. 

Etterkom ønske

Saken er illustrert med to bilder, hvorav det ene viser de to blandingshundene som gikk til angrep. En tredje hund er også avbildet, men denne har avisen valgt å sladde fordi den tilhører en annen enn eieren av de to hundene som angrep.

Journalist Per Flåthe sier han ble spurt av eierne om å sladde den tredje hunden, men uten å love noenting. Etter flere vurderinger fant han gode argumenter for å etterkomme ønsket.

Anonymisering

– Den hunden var tilstede i hagen, men tilhører en annen person. Alt tyder på at den ikke var delaktig i bitdramaet. Noe også de som ble bitt av hundene delvis har bekreftet i intervjuet jeg gjorde med dem. Riktignok via tolk, men forklaringene var forståelige nok, sier Flåthe.

Han sier anonymisering av hundens eier ligger bak valget. 

– Jeg syns vi skal være ryddige på det punktet. Var det 25 like hunder bortover hadde det kanskje vært noe annet. At dette er mennesker som er kjent i lokalmiljøet voldte vel det største tankespranget.

– Objektiv vurdering

Flåthe beskriver den tredje hunden på en måte som gjør den lett gjenkjennelig. Han viser til at Mandal er preget av mange turister om sommeren, og at det bidro som argument for å hindre at eieren av den tredje hunden blir identifisert.

Han avviser også at sladden er et forsøk på humor i en alvorlig sak.

– Nei, absolutt ikke. Snarere tvert i mot. Hunden er sladdet etter en klar objektiv vurdering. Her ligger det klare, seriøse og gode grunner bak.

Dyresladdinger er for øvrig ikke helt nytt. I 2009 valgte Glåmdalen å sladde en hest fordi den var en «gammel kjenning» av leserne. 

Powered by Labrador CMS