Lars Helle får ny jobb.

Lars Helle blir stabsredaktør i Dagbladet

Vender tilbake til gamle trakter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi inngikk avtalen i går kveld. Det er en fascinerende mulighet som jeg gleder meg til å gå i gang med, jeg liker mye av det Dagbladet har gjort og gjør, sier Lars Helle til Journalisten.

Fredag kom melding om at den avtroppende sjefredaktøren i Stavanger Aftenblad har fått ny jobb: Stabsredaktør i Dagbladet.

En stillingstittel med svært begrenset antall treff på Google.

– Hva gjør en stabsredaktør?

– Det er jo en diffus tittel... Nå er Dagbladet midt i en fase der de utvider staben, og har mange store prosjekter. Da blir min rolle en viktig støttespiller for ledelsen med å styre noen av prosjektene, styre ledelsen, jobbe både internt og eksternt med å utvikle Dagbladet og de tilhørende merkevarene. Men ja, mye av veien her blir nok også til mens vi går, sier Helle.

Som per i dag fremdeles er sjefredaktør i Aftenbladet: Hans erstatter Kjersti Sortland tar over en gang nærmere nyttår.

– Dette er fantastiske nyheter for oss i Dagbladet. Lars Helle er en særdeles dyktig og svært erfaren medieleder, og vi gleder oss stort til å få ham med på laget igjen, sier Dagbladet-sjef Alexandra Beverfjord i pressemeldingen om ansettelsen.

Etter ti år som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad vender Helle tilbake til Dagbladet.

Helle hadde før han gikk til Stavanger Aftenblad en rekke lederstillinger i Dagbladet, som utviklingsredaktør, produksjonsredaktør, magasinredaktør, administrerende redaktør og etikkredaktør, før han til slutt ble sjefredaktør.

Til Journalisten sier Helle at det nå blir pendlertilværelse mellom Oslo og Stavanger.

Powered by Labrador CMS