Klubben har ikke tillit til redaktøren

Dagbladets redaksjonsklubb har erklært mistillit til redaktør Thor Gjermund Eriksen, men han vil uansett fortsette omstillingsprosessen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mistillitserklæringen er betinget av at Eriksen fastholder den tidsplanen som ledelsen har lagt for omstillingsprosessen. Klubben har tidligere erklært mistillit til selve prosessen.

– Vi hadde ikke noe valg. Redaksjonsklubben har mistillit til Thor Gjermund Eriksen så lenge han opprettholder tidsfristen sin. Ingen av våre krav er imøtekommet, sier klubbleder Ulf André Andersen.

Eriksen står på sitt

Fristen for å takke ja til sluttpakker står foreløpig fast, det vil si at de ansatte må svare innen mandag 6. juni. Eventuelle oppsigelser er ventet 17. juni. Og Thor Gjermund Eriksen har ingen planer om å rette seg etter klubbens krav.

– Hvordan føles det som tidligere klubbleder å få mistillit fra klubben?

– Den følelsen er ikke avhengig av om jeg har vært klubbleder eller ikke. Men det er jo ikke en god situasjon, og jeg tar dette på alvor. Samtidig så dreier ikke denne omstillingsprosessen seg om meg, den handler om mye større ting enn det, nemlig avisens framtid og hvordan Dagbladet skal ruste seg for å møte en sterkere mediekonkurranse i framtida.

Som følge av mistillitsvedtaket kommer ikke redaksjonsklubben til å samarbeide med ledelsen i Dagbladet, bortsett fra å delta i drøftelser som er pålagt partene gjennom hovedavtalen og arbeidsmiljøloven.

Tvisteprotokoll

– Ellers kan ledelsen ensidig bestemme hva Dagbladet skal bli i framtiden, og det ønsker vi ikke. Klubbstyret skal ivareta våre medlemmers interesser. På fredag skal vi undertegne en tvisteprotokoll om brudd på informasjonsplikten og uforsvarlig tidsfrist, sammen med NJ, Handel og Kontor, Norsk Grafisk Forbund og Mediebedriftenes Landsforening. Den kommer vi til å bruke for å få gjennom våre krav, sier Ulf André Andersen.

Powered by Labrador CMS