Helge Simonnes (t.v.) og Carsten Bleness. Foto: Birgit Dannenberg

Dagsavisens redaktør ikke kastet

Bleness valgte selv å gå, sier Mentor-sjef Helge Simonnes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Helge Simonnes forteller at det var Bleness som kom til ham og fortalte at han ikke kom til å fortsette som ansvarlig redaktør i Dagsavisen. Avgjørelsen til Bleness om å slutte som redaktør i Dagsavisen, og gå på dagen, kom ikke helt overraskende på ham.

– Det har vært en krevende jobb det siste året med kombinasjonen av mediekrisen og finanskrisen. Bleness erkjenner at han ikke har klart å skape de resultatene han er satt til, og da er det en naturlig å gå.

Sannferdig

– Hvor mye har dere som eiere påvirket denne avgjørelsen?

– Det er helt sannferdig at det var han som kom til meg. Nå skal vi en stund fremover ha en todelt ledermodell i Dagsavisen for at det ikke skal være for tungt å dra. Arne Strand er konstituert som ansvarlig redaktør fra i dag og jeg er gått inn som styreleder. Vi vil nå skape en overordnet strategi for Dagsavisens fremtid, og på grunnlag av det vil vi søke etter ny redaktør og ny direktør.

Simonnes forklarer at tiden fremover nå vil bli brukt til å finne livsgrunnlag for avisen.

– Dagsavisen får et veldig dårlig resultat i 2009, det er det noen grunner til. Blant annet engangskostnader gjennom flytting og nedbemanninger. Og så er det gjort en rekke tiltak som vil få virkning i 2010, vi har ikke tilstrekkelig oversikt over situasjonen ennå til å fastslå at vi kan få til et livsgrunnlag i Dagsavisen.

– Det er en vanskelig situasjon, men den er ikke håpløs.

Respekt

De ansatte i Dagsavisen er torsdag blitt orientert om situasjonen for avisen av Simonnes.

Klubbleder Kaja Storvik er glad for at eierne velger å satse videre på avisen. Hun forteller at avgjørelsen til Bleness kom overraskende.

– Bleness har gjort en stor innsats for avisen gjennom fem år. Blant annet ved å skaffe oss eiere som nå tar ansvar for oss. Vi respekterer avgjørelsen han har tatt i dag.

– Hvordan er reaksjonene i redaksjonen?

– Det er klart at når en toppleder går av på dagen, kommer det som en stor overraskelse. Og en sjefredaktør er en viktig person i en avis. Vi har hatt allmøte i dag hvor den nye ledelsen har redegjort for situasjonen. Situasjonen tatt i betraktning er stemningen i redaksjonen god.

Powered by Labrador CMS