Carsten Bleness. Foto: Kathrine Geard

– Et skritt i riktig retning

Dagsavisen og Bergensavisen håpet på mer, men glad for prisjusteringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør i Dagsavisen, Carsten Bleness, mener det er positivt at regjeringen tross alt øker pressestøtten.

– Jeg er overrasket, fordi det ikke har vært noen som helst bevegelse i støtten så lenge regjeringen har sittet. Alene representerer ikke dette mer enn en justering i forhold prisstigningen. Men jeg håper dette er et signal om at regjeringen vil justere pressestøtten i forhold til pris- og lønnsstigningen i samfunnet, sier han.

– Riktig retning

Avisen er den største mottakeren av pressestøtte i Norge, og mottok 39,5 millioner kroner i produksjonstilskudd i 2008. Bleness har uttalt til Klassekampen at dersom pressestøtten ikke økes, kan Dagsavisen ende med å kutte i antall utgivelsesdager.

– Denne justeringen endringer ikke grunnleggende Dagsavisens situasjon, men det er klart at det er bedre med en økning enn stillstand eller nedgang. Pressestøtten er for oss en viktig del, og denne økningen er et skritt i riktig retning.

– I statsbudsjettet er det gjort tydelig at det skal settes ned et utvalg som skal se på mediestøtte. Hvilke forventninger har du til dette utvalget?

– Jeg har ingen forventninger, for jeg synes det er uklart hva dette skal gjøre. Jeg ser mange mener det skal inn under pressestøtteparaplyen. Man skal ikke glemme at den ble opprettet for å holde på et mangfold i norske papiraviser, og det er de som er dominerende og setter dagsorden.

Håpet på mer

– En liten økning er bedre enn ingen økning. Når det er sagt er det ingen hemmelighet at Bergensavisen hadde sett at den hadde økt mer, i hvert fall tilsvarende lønns- og prisstigningen, er sjefredaktør Anders Nylands umiddelbare reaksjon.

BA fikk utbetalt 33,8 millioner støttekroner i fjor.

– Jeg tolker den lille stigningen som et signal om at regjeringen vil noe med pressestøtteordningen og de vil opprettholde en differensiert presse. Jeg synes dette er positivt, selv om jeg gjerne skulle sett en større økning, sier Nyland.

Powered by Labrador CMS