Ekteparet Morten og Gro Oslo har gått til sak mot Hamar Arbeiderblad, og krever millionsum.

De saksøker Hamar Arbeiderblad: 
– Har hatt stort omsetningsfall

Møtes i retten på Hamar.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 25. juni er ærekrenkelsessaken mot Hamar Arbeiderblad i gang i Østre Innlandet tingrett.

Saken, der saksøkerne totalt krever over en million kroner i oppreisning og erstatning fra avisa, redaktør Katrine Strøm og kilden Marthe S. Nilsen, føres for tingretten 25. og 26. juni.

Krever erstatning

Ekteparet Morten Oslo og Gro Oslo, som står bak bedriften Norsk Robotklippersenter, mener en artikkel i avisa inneholder ærekrenkende påstander, blant annet om straffbare forhold.

I artikkelen står Nilsen fram som misfornøyd kunde etter en konflikt om skade på og reparasjon av en gressklipper, og uttaler blant annet: «Dette må være svindel».

– Bedriften har opplevd stort omsetningsfall som følge av omtalen, sa ekteparets advokat Linnéa Tereza Karlberg i sitt innledningsforedrag.

Ifølge advokaten opplevde bedriften at flere kunder avbestilte avtalte kjøp i tiden etter avisomtalen og omtale på sosiale medier fra Nilsen.

I sluttinnlegget fra Hamar Arbeiderblads side tar advokat Jon Wessel-Aas til orde for at omsetningsnedgang heller skyldes at bedriften ikke lenger har status som forhandler for det aktuelle gressklippermerket.

– Skolebokeksempel

De saksøkte ber om full frifinnelse.

– Hovedsynspunktene fra denne siden er at HAs journalistikk i denne saken egentlig er et skolebokeksempel på alminnelig forbrukerjournlistikk. Det er viktig at HA ikke selv har påstått noe for egen regning eller konkludert. De har utelukkende formidlet en korrekt gjengivelse av Nilsens opplevelse som saksøkernes kunde, sa advokat Jon Wessel-Aas i sitt innledningsforedrag.

– Avisa ga saksøkerne alle muligheter, både i forkant og også i ettertid, til å komme til orde med sitt syn og påpeke eventuelle faktafeil, og gjenga også ordrett kommentaren saksøker ønsket å gi saken, sa Wessel-Aas.

Journalisten har dekket saken i en rekke artikler siden vi først kunne fortelle om søksmålet i februar, og følger saken i Østre Innlandet tingrett tirsdag.

Powered by Labrador CMS