Marthe S. Nilsen tok imot Hamar Arbeiderblad hjemme på Tangen. Nå saksøkes både hun og avisa for artikkelen.

Ærekrenkelser

Marthe saksøkt etter at hun stilte opp i avisa: – Helt surrealistisk

Uttalte seg i Hamar Arbeiderblad etter robotgressklipper-trøbbel.

Publisert

– Det er klart det er en belastning. Man tenker jo at hvis man taper, så flyr penga. Selv om penga flyr uansett, sier Marthe S. Nilsen til Journalisten.

Det har snart gått to og et halvt år siden hun stilte opp i Hamar Arbeiderblad (HA) og fortalte om konflikt med et lokalt firma etter at hun hadde kjøpt en robotgressklipper fra dem, og firmaet hadde tatt klipperen inn på vinterlagring.

I forrige uke kunne Journalisten fortelle at Norsk Robotklippersenter har tatt ut søksmål mot både Nilsen, HA-redaktør Katrine Strøm og HA som virksomhet.

Firmaet krever til sammen en millionsum i erstatning og oppreisning for det de ser som ærekrenkelser i artikkelen, og i sosiale medier-ytringer fra Nilsen.

– Maktesløs

– Vi mener flere deler av artikkelen inneholder ærekrenkende beskyldninger, har saksøkernes advokat, Linnéa Tereza Karlberg, tidligere uttalt til Journalisten.

Marthe S. Nilsen saksøkes etter å stilt opp i avissak.

Hun viste blant annet til et sitat fra Nilsen om at en eventuell skade på robotklipperen måtte ha oppstått mens firmaet oppbevarte den.

– Det uttales også «dette må være svindel». Vi mener dette er helt feil, og anklager om ganske alvorlige straffbare forhold, sa advokaten.

Nilsen forteller at hun først tok kontakt med Hamar Arbeiderblad etter lengre tids uenighet med robotklipperfirmaet:

– Jeg kontaktet avisa og fortalte at jeg følte meg maktesløs.

En stund etter publiseringen fikk hun beskjed om en forliksklage, men senere at forliksrådet hadde avvist å behandle klagen.

Nå ligger saken an til å havne i tingretten, og er berammet til to hele rettsdager i slutten av juni.

– Ikke noe gøy

– Det oppleves helt surrealistisk. Jeg driver selv bedrift, og forhandlere og bedrifter skal tåle ganske mye av kundeomtale. Dette er ikke annet enn omtale fra en kunde som ikke er fornøyd, sier Nilsen selv.

Hun har måttet hyre advokat, og forbereder seg på å stille i retten om drøye fire måneder.

– Det er rart å tenke på. Jeg håper og tror jeg står trygt, og må bare la retten avgjøre, men det er ikke noe gøy å stå i. Samtidig er jeg glad for at jeg ikke står der helt alene, men sammen med avisa, avslutter Nilsen.

Powered by Labrador CMS