Mediefolk:

Tine Austvoll Jensen har fått ny jobb, men vil ikke si hvor.

Tine Austvoll Jensen forlater Discovery

Ledergruppen oppløses.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Discovery samler alle driftsfunksjonene i Sverige, Danmark, Norge og Finland i én nordisk organisasjon. Svenske Nicklas Norrby blir leder i det nye, nordiske selskapet.

De nasjonale ledergruppene oppløses, og selskapet vil ikke lenger ha toppledere i hvert land, skriver selskapet i en pressemelding.

Samtidig går det ut beskjed om at Discovery Norges administrerende direktør, Tine Austvoll Jensen, går til en topplederjobb i et annet selskap etter fem år i Discovery.

– Den muligheten jeg har fått er en av veldig få som kunne få meg vekk fra Discovery, og timingen er tilfeldig. Endringene som gjøres i Discovery skjer helt uavhengig av mitt jobbskifte, og er helt riktige for selskapet, sier Jensen ifølge en pressemelding.

– Discovery kommer til å fortsette å satse tungt på lokalt innhold og lokale rettigheter i Norge, men mediehus som vil lykkes i fremtiden er også avhengige av å kunne skalere både digitale produkter og innhold. Det er det selskapet rigger seg for nå.

Hvilken jobb Jensen går til vil ikke bli kjent før senere i september, står det i pressemeldingen.

– Vi har de siste årene jobbet systematisk for å effektivisere driften og hente ut synergier på tvers av Norden, slik at vi kan frigjøre mest mulig tid og penger til å investere i lokalt innhold og digitale produkter. Vårt mål er å være en av de beste strømmetjenestene i markedet, og å samle den den nordiske virksomheten gjør at vi kan akselerere dette arbeidet og frigjøre ytterligere tid og ressurser til å utvikle det digitale tilbudet, skape lokalt innhold av høy kvalitet og bringe fantastisk sport til alle typer skjermer over hele regionen, sier Jean-Briac Perrette, sjef for Discovery International, ifølge pressemeldingen.

Espen Skoland rykker opp i Discovery-systemet og blir Senior Vice President Communications for Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

Han får dermed det øverste ansvaret for Discoverys kommunikasjon i EMEA-regionen. Samtidig får Skoland også ansvaret for å koordinere det norske Discovery-kontoret, som operativ leder og ansvarlig redaktør.

Powered by Labrador CMS