Mediefolk:

Marius Lillelien er ansatt som distriktsdirektør i NRK. Foto: Ole Kaland/NRK

Marius Lillelien blir NRKs nye distriktsdirektør

Går fra stillingen som radiosjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Slik begrunner kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ansettelsen:

Marius Lillelien har en bakgrunn og kompetanse som matcher de utfordringene Distriktsdivisjonen står foran. Den viktigste oppgaven blir å løse divisjonens oppdrag om å speile hele landet overfor alle målgrupper gjennom god publisering og bruk av alle plattformer.

Han legger til:

– Vi kjenner Marius som en god og erfaren leder med gjennomføringskraft og gode kommunikasjonsevner. Derfor er jeg sikker på at han er den rette personen til å lede NRKs største divisjon fremover, sier Eriksen.

Marius Lillelien er 53 år og bosatt på Nesodden. Han kom fra musikkbransjen til NRK og stillingen som musikksjef i NRK P3 for 20 år siden. I 2002 ble Lillelien kanalsjef for NRK P3. De siste årene har han vært radiosjef i NRK og rapportert til mediedirektør.

Fra september 2017 til oktober 2018 var Lillelien konstituert som mediedirektør og en del av NRKs toppledelse.

Distriktsdivisjonen, som han nå skal lede, har i overkant av 900 medarbeidere og er organisert i fem regioner og 15 distriktskontor.

– NRKs viktigste oppgave er å samle og engasjere alle som bor i Norge. Det er det ikke mulig å få til uten Distriktsdivisjonen. Vi har flinke folk i hele landet som bidrar til å binde Norge sammen. Vi må bygge videre på det gode arbeidet som har vært gjort og vi må i likhet med resten av NRK fortsette med å knekke nye koder. Jeg går inn i denne jobben med enormt stor respekt for den jobben som gjøres av våre folk i hele landet, sier Lillelien ifølge en pressemelding fra NRK.

Tiltredelsesdato er ikke avklart.

Powered by Labrador CMS