En mann i 70-årene er dømt for blant annet trusler mot Sandefjords Blads redaktør Steinar Ulrichsen.

Dømt for trusler mot Sandefjords Blad-redaktør

Får ikke oppholde seg i Sandefjord de neste fem årene. 

Publisert

I en dom som ble avsagt onsdag ble en sandefjordsmann i 70-årene dømt til ni måneders fengsel for blant annet trusler. 

Det var flere fornærmede i saken som gikk i Vestfold tingrett, blant dem Sandefjords Blads sjefredaktør Steinar Ulrichsen

Mannens forsvarer, Steinar Thomassen ved Thomassen advokatfellesskap, skriver i en e-post til Journalisten at hele dommen vil bli anket. 

– Et tidsspørsmål

Ulrichsen var kalt inn som vitne da saken gikk for retten, og han uttalte i den forbindelse til Journalisten at han satt med en følelse av at det bare var et tidsspørsmål før noe vil skje. 

Truslene mot Ulrichsen skal ifølge dommen ha kommet i mai 2021, og saken var berammet til samme år. Den har imidlertid  blitt utsatt blant annet fordi tiltalte ikke har vært i Norge. 

«Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at [tiltalte] forsettlig sendte meldinger som på en skremmende måte krenket Ulrichsens fred», heter det i dommen som Journalisten har sett. 

Oppholdsforbud 

I dommen står det at tiltalte sendte over 100 meldinger til Ulrichsen som blant annet innhold bilder av bilder av kampfly, bilder av naziflagg og tidligere statsminister Erna Solberg i et manipulert bilde av henne i naziuniform.

Det var også opplysninger om at Ulrichsen skulle knuses, institusjoner i byen og fylket skulle ødelegges, og andre trusler mot kjente personer, politiet og politikere.

Mannen ble i tillegg til fengsel ilagt kontaktsforbud overfor en ekssamboer, og oppholdsforbud i fem år innenfor koordinater som omfatter hele Sandefjord kommune og deler av nabokommunene.

Powered by Labrador CMS