Mediefolk:

Lillian Holden er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Hallingdølen. Her sammen med mediegrafiker Jarle Stanes på desken i avisen. Foto: Elias Dahlen / Hallingdølen

Rykker opp som ny ansvarlig redaktør etter et knapt år som journalist i avisen

Lillian Holden (32) tar over Hallingdølen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai kom nyheten om at Embrik Luksengard hadde sagt opp som ansvarlig redaktør i Hallingdølen. Dermed måtte avisen starte jakten på hans etterfølger. Og denne uka ble det klart hvem som overtar. Lillian Holden er ansatt som ny redaktør, melder avisen selv.

Holden er i dag journalist i Hallingdølen, en stilling hun har hatt i et knapt år.

– Avisen jeg tar over som redaktør er et vanvittig godt produkt. Det gjelder å ikke rokke for mye ved det gode ved Hallingdølen. Samtidig må vi både henge med i den digitale utviklingen og utvikle papiravisen videre, sier Holden til Hallingdølen.

Styreleder Kjell Vidar Bergo sier til egen avis at ansettelsen er blitt godt mottatt i avishuset.

– Ansettelsen av Lillian Holden markerer et tidsskille for avisen. Det er svært mange år siden det har blitt ansatt en redaktør som ikke er fra Hallingdal, og det er første gang en kvinne har denne jobben.

32-åringen er fra Ålen ved Røros og startet som frilanser i lokalavisen Arbeidets rett da hun var 13 år gammel. Holden har en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo (nå Oslomet), og jobbet ved siden av studiene som tilkallingsvikar i VG.

I 2011 fikk hun fast jobb i VG. I 2015 flyttet hun imidlertid til Nesbyen i Hallingdal, og årene fram til hun fikk jobb i Hallingdølen pendlet hun til VG-jobben i Oslo, skriver Hallingdølen.

Les hele saken hos Hallingdølen.

Powered by Labrador CMS