Styreleder Ole Jacob Sunde og daglig leder og styremedlem Kjersti Løken Stavrum i Stiftelsen Tinius.

Schibsted Media

Endelig Schibsted-avtale er nå signert

– Dagens avtale legger grunnlaget for neste fase for Schibsted Media, sier Ole Jacob Sunde, styreleder i Tinius-stiftelsen.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted ASA kunngjorde i dag at de har signert en endelig avtale om salg av nyhetsmediene til Stiftelsen Tinius.

Det planlagte salget ble først kjent 11. desember 2023.

Neste skritt er at den signerte avtalen blir presentert for godkjennelse av aksjonærene på Schibsteds årlige generalforsamling 26. april 2024.

– Vi er svært fornøyde med å ha nådd denne avtalen med Tinius-stiftelsen, sier Rune Bjerke, nestleder i Schibsted-styret, i en pressemelding.

– Alt i alt er dette en transaksjon som vi tror skaper betydelig verdi for våre aksjonærer og mange andre interessenter.

Vilkårene for avtalen er i stor grad uendret fra den ikke-bindende avtalen som ble kunngjort i desember, skriver Schibsted. 

Prisen er imidlertid justert opp fra 6,2 til 6,3 milliarder kroner.

Stiftelsen har nå igangsatt arbeidet med å etablere et eget styre for Schibsted Media.

– Dagens avtale legger grunnlaget for neste fase for Schibsted Media. Våre merkevarer vil trenge fokus og ressurser for å tilpasse seg og utvikle seg i et stadig skiftende medielandskap. Vi vil strebe etter å holde fast ved verdiene og det langsiktige synet som til nå har produsert suksess, sier Ole Jacob Sunde, styreleder i Tinius-stiftelsen, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS