Anders Lie Brenna, tidligere ansvarlig redaktør i EnerWe, ble aksjonær i Europower da de to energipublikasjonene fusjonerte.

Europower

EnergiWatch-redaktøren eier to prosent av konkurrenten

– Jeg gjør jobben min og de gjør jobben sin, sier Anders Lie Brenna. 

Publisert

EnergiWatch-redaktør Anders Lie Brenna eier om lag to prosent av aksjene til konkurrenten Europower. Det bekrefter Brenna overfor Journalisten. 

Han kan imidlertid ikke kommentere eierposten utover dette. 

Fusjonerte

Brennas aksjepost stammer fra tiden han hadde i energipublikasjonen EnerWe, som fusjonerte med Europower tilbake i 2021. 

Da Kampanje skrev om fusjonen den gangen fortalte de at NHST (nå DN Media Group) hadde sikret seg en put/call-opsjon på å kjøpe ut EnerWe-aksjonærene i 2025. Med andre ord har NHST/DN Media Group rett og plikt til å kjøpe aksjonærene ut. 

Brenna sier til Journalisten at han ikke har lov til å kommentere posten, men at han fører aksjene opp på selvangivelsen. 

– Håper du at det går bra med Europower, siden du vil tjene på det? 

– Jeg gjør jobben min og de gjør jobben sin. Jeg er et konkurransemenneske og vi konkurrer som i sport, ikke som i krig, og jeg vil vinne.

Håper på god avkastning

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Europower, Ole Petter Pedersen, sier til Journalisten at Brenna allerede hadde sagt opp jobben i Europower da han tiltrådte som redaktør, men at aksjonærene i EnerWe ble medeiere i Europower som en del av fusjonen.

– Jeg forstår jo at du spør. Hvis Anders sine aksjer blir mye verdt, noe det kan se ut til at de blir, så er jeg veldig fornøyd med at han får god avkastning på de om han en dag kan selge dem. Som daglig leder lever jeg veldig godt med eierkonstellasjonen, sier Pedersen. 

 For ordens skyld: Journalist Mats Greger er tidligere ansatt i Europower. 

 

Powered by Labrador CMS