Manager Erland Bakke reagerer på VG-sak om hans forhold til journalister og mediene.

Kjendismanager klager VG inn for PFU

Varsler flere klager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Manager Erland Bakke sendte i forrige uke klage mot VG til Pressens Faglige Utvalg, får Journalisten bekreftet.

Bakke har vært gjenstand for kritisk dekning i flere VG-artikler siden før jul. PFU-klagen gjelder artikkelen som VG publiserte 16. januar: «Kjendismanageren og mediene».

Artikkelen dreier seg om Bakkes forhold til ulike journalister, og setter også kritisk søkelys på saker som har blitt publisert i VG.

Manageren reagerer på mange aspekter i VG-artikkelen, mener den på flere steder er upresis, lite balansert og faktuelt feil, samt at det finnes flere tilfeller der relevante bakenforliggende forhold burde vært omtalt.

Bakke mener blant annet at VG, når avisa omtaler at han som PFU-klager kun har vunnet fram 1 av 7 ganger, også burde omtalt at han har klaget og kommet til minnelig løsning med VG ved tre andre anledninger, ifølge ham selv.

Totalt mener Bakke at VG har brutt den presseetiske Vær varsom-plakaten på punktene 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.7, 2.8, 3.1, 3.2, 3.4, 3.7, 4.1, 4.3 og 4.13.

Bakke varsler også at han vil klage flere av VG-artiklene inn til PFU. Han har tidligere politianmeldt VG for dekningen som ble publisert før jul.

Bakke ønsker selv ikke å kommentere PFU-klagen overfor Journalisten.

PFU bekrefter at de har mottatt klage, og opplyser at de holder på å gjøre innledende vurdering.

Stabssjef Øyvind Næss i VG opplyser til Journalisten at de ikke har mottatt klage, og at de uansett ikke prosederer på forhånd, men gir sine svar i tilsvar til PFU.

Powered by Labrador CMS