Nytt navn og ny podkast: Fra venstre prosjektleder Marte Jære Brandt, administrerende direktør Hilde Apneseth og digital innholdssjef Johannes Grindheim Ølfernes i Metro Sounds.

Skifter navn og satser på sex

– Det har til tider vært skikkelig kleint, sier radiosjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For å markere at Radio Metro ikke lenger kun er et tradisjonelt radioselskap, men et moderne underholdningsselskap med base i lyd, skifter bedriften nå navn til Metro Sounds.

Samtidig lanserer selskapet en ny podkast som har tatt dem langt utenfor komfortsonen.

Men først navnet:

– Vi jobber fortsatt med å venne oss til at vi ikke lenger er ansatt i Radio Metro. Vi har rett og slett kopiert navnet fra BBC Radio som nå heter BBC Sounds, sier administrerende direktør Hilde Apneseth i en pressemelding.

Hun legger til:

– Vi synes navnet er beskrivende for den retningen vi beveger oss i, og tenker at hvis det er godt nok for BBC, så er det helt sikkert også godt nok for Metro.

Radiostasjonen Radio Metro fortsetter imidlertid med samme navn som før.

– Det er jo den publikum kjenner og er glad i, så dette tror jeg går bra, påpeker Apneseth.

Metro utvider også sin satsing på podkaster. Selskapet produserer allerede Kriminalkrøniken og Historier som endret verden - og denne uka lanseres Erotikkpodden, der en skuespiller leser opp erotiske noveller.

– Erotikkpodden har tatt oss langt utenfor komfortsonen, det har til tider vært skikkelig kleint, men også hysterisk morsomt, sier Metro-sjefen.

– Ideen til Erotikkpodden oppsto i jakten på en nisje som var stor, og som ikke allerede var dominert av andre podkaster. Alle vet at sex selger, og det finnes ikke noe tilsvarende som vi vet om i Norge, så da var veien kort fra idé til ferdig podkast.

Hun forteller at de har hatt mange diskusjoner rundt konseptet - ikke minst hva det skulle romme.

– Til slutt falt vi ned på et konsept som vi tror de fleste kan relatere seg til. Språket er selvsagt ganske direkte og talende, men vi har holdt oss unna de mest primitive og harde ordene.

De tre første episodene av Erotikkpodden lanseres fredag

Powered by Labrador CMS