Tirsdag er VGs sportsseksjon en del av hovedavisen.

Etter 18 år forsvinner VG Sporten som bilag

De rosa sidene stiftes inn i hovedavisen.

Publisert Sist oppdatert

 – Man kan legge det i bunken sammen med Sportsrevyen på NRK og spillerbørsen i VG; ting som har vart lenge og som endres.

Det sier mangeårig sportsjournalist i VG, Knut Espen Svegaarden, om at tirsdagens VG-utgave er den første på over 18 år uten eget løst, rosa sportsbilag. 

I dagens avis er sportsseksjonen stiftet inn i hovedavisa med 16 sider og eget cover.

Fortsatt rosa

Det vil imidlertid ikke bli endringer på redaksjonelt innhold eller i omfanget av VGs sportssatsing, sier redaksjonell avissjef i VG, Henning Olsen til Journalisten.

– Dette er selvsagt på grunn av kostnadsbesparelser på trykk og distribusjon. Men leserne skal ikke merke noen annen forskjell enn at det er stifta inn i avisa. Det blir til og med rosa farge, sier Olsen.

For rundt atten og et halvt år siden startet VG med de rosa sportsbilagene, som daværende sjefredaktør Bernt Olufsen mente ville gi en ny anledning til å utvikle papiravisa. Sportsbilaget var et synlig uttrykk for at VG var i forandring, skrev Olufsen i egen avis.  

Stolt

Knut Espen Svegaarden sier til Journalisten at det har vært svært gøy å jobbe med bilaget de siste atten og et halvt årene, men at ting har forandret seg og at det sånn sett ikke er uventet med endringer.

– For meg har det vært en stolthet. Vi har vært de eneste som har hatt sportsbilag. Det er også gøy med flinke folk og jeg må trekke frem Håvard Lotsberg som har vært den klart beste til å snekre sammen sider, og spesielt sportscoverne, sier Svegaarden.

– Er det vemodig?

– Ja, litt. Men man venner seg til at ting endres og journalistikken endrer seg også. Jeg er kanskje en gammel mann, men det er mer roping og skriking i dag. Det er titler som ikke forteller så mye, blant annet, men bare lurer folk til å gå inn og se. Men dette er ingen katastrofe. Sporten prioriteres like mye, avslutter Svegaarden.

Powered by Labrador CMS