Sindre Leganger og Bjørn Olav Jahr står bak podkast-serien Tabbene i Tengs-saken.

Bjørn Olav Jahr

Etterforsknings-lederen i Tengs-saken beklager for første gang i ny podkast

Journalistene bak ser også på pressens rolle i Tengs-saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I den nye podkastserien Tabbene i Tengs-saken går journalistene Bjørn Olav Jahr og Sindre Leganger gjennom etterforskningen etter drapet på Birgitte Tengs.

Målet er å finne ut av hva som gikk galt og hva som kan læres av det, skriver produksjonsselskapet Svarttrost i en pressemelding.

– Tidligere har denne historien alltid handlet om fetteren. Ved å se på den gamle etterforskningen i lys av dagens tiltale mot [...], kommer politiets feil enda tydeligere frem, sier Jahr i pressemeldingen.

I podkastserien blir daværende Kripos-etterforskningsleder Ståle Finsal sitert på at han nå, for første gang, medgir at arrestasjonen av fetteren var en «katastrofal feil». Jahr synes det er veldig gledelig.

– Jeg må berømme Finsal for å komme med den erkjennelsen etter så mange år. Kanskje kan uttalelsen hans få en dominoeffekt. Jeg håper og tror dette vil være en vekker for mange, sier Jahr, som tidligere har skrevet boka Hvem drepte Birigtte Tengs? og laget en TV-dokumentar for TV 2 om saken.

Kari Hesthamar, ansvarlig redaktør i Svarttrost, sier at hovedformålet med serien er vise hvor det gikk galt i etterforskningen, og også i pressen, og hva vi kan lære av det.

– Sånne type feil får enorme konsekvenser for de som blir utsatt for dem, ikke bare enkeltpersoner, men også familier og lokalsamfunn.

Hun legger til:

– Jahr er en av de journalistene i Norge som har fulgt denne saken tettest, og som også har stilt kritiske spørsmål der de fleste andre har gått i flokk.

Beklagelsen fra Finsal kommer i episode fem.


Powered by Labrador CMS