VG avventet med å omtale pågripelse av NRK-journalister. Her nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken og nyhetsleder Eva-Therese Loo Grøttum.

VG ventet med å melde om NRK-pågripelsene

Har kjent til situasjonen siden mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

  • Endring: VG har etter publisering av denne artikkelen rettet et sitat om at de har kjent til situasjonen siden søndag kveld. Det korrekte er mandag kveld.

Da nyheten om de to NRK-journalistene som hadde blitt pågrepet i Qatar sprakk tirsdag kveld, meldte VG om saken omtrent i samme minutt som NRK selv.

VG kunne blant annet melde om at de erfarte at Utenriksdepartmentet hadde vært involvert i saken.

På spørsmål fra Journalisten bekrefter VGs nyhetsleder at de har kjent til situasjonen siden kort tid etter at den oppsto:

– Det stemmer at vi har kjent til pågripelsen siden mandag kveld. Det skjer i spesielle tilfeller, og etter grundige vurderinger, at vi avventer med å melde om en nyhet. Her gjorde vi det av hensyn til sikkerheten til de to journalistene, skriver nyhetsleder Eva-Therese Loo Grøttum til Journalisten.

Både NRK og VG meldte om at journalistene var løslatt og på vei hjem til Norge, kort tid før midnatt tirsdag 23. november.

– Vi hadde dialog med NRK om dette, men gjorde selvsagt våre egne vurderinger. Det var aldri et tema for oss ikke å rapportere nyheten, men vi valgte å avvente til vi visste at de var i sikkerhet. Da vi fikk den beskjeden, publiserte vi, skriver Grøttum.

Powered by Labrador CMS