Regiondirektør Kristina Fritsvold Nilsen er en av Amedia-direktørene som får endringer i arbeidsoppgaver etter Amedia-omlegging.

Amedia

Får endret Amedia-rolle: – Ikke noen overraskelse

Snart er Kristina Fritsvold Nilsen ikke lenger direktør for Romerikes Blad eller styreleder for Oppland Arbeiderblad. Nå skal regiondirektørrollen rendyrkes.

Publisert

Amedia tar grep rundt mediekonsernets ni største aviser, og går vekk fra toleder-modellen med både ansvarlig redaktør og administrerende direktør i de fire avisene som fremdeles har hatt denne typen ledelse: Romerikes Blad, Nordlys, Fredriksstad Blad og Drammens Tidende. 

Etter endringene skal redaktør også være daglig leder i avisene, omtalte Medier24 nylig.

En som får en annen rolle når omorganiseringen trer i kraft, er konsernets regiondirektør for Romerike og Innlandet, Kristina Fritsvold Nilsen. Hun er i dag administrerende direktør i Romerikes Blad, samtidig som hun blant annet er styreleder for Oppland Arbeiderblad.

Dette er to oppgaver som på sikt forsvinner fra hennes stillingsbeskrivelse etter omleggingen som påvirker RB og OA, som er blant konsernets ni største aviser, bekrefter hun selv overfor Journalisten.

– Sagt at jeg ville bli den siste

– I min nåværende jobb er jeg også regiondirektør, og i likhet med mine regiondirektør-kolleger i resten av landet får jeg mulighet til å bruke mer tid på dette når toledermodellen endres. Regiondirektør-rollen innebærer at jeg er styreleder i en rekke aviser på Romerike og Innlandet. Jeg har også styreverv i andre Amedia-aviser, skriver Nilsen i en e-post.

– Hva tenker du selv om omleggingen?

– Denne omleggingen kommer ikke som noen overraskelse, ettersom Romerikes Blad er én av ytterst få aviser igjen i Norge med toledermodell. Jeg har flere ganger sagt at jeg tenkte jeg ville bli den siste administrerende direktøren i Romerikes Blad, og slik blir det, skriver Nilsen.

Overgang først til høsten

Hun sier seg takknemlig for å ha fått være administrerende direktør i Romerikes Blad i nesten seks år. 

– RB er en utrolig flott bedrift med kjempefine medarbeidere. I rollen min har jeg fått lov å representere en avis som er fullt på høyden med de største og beste avisene i landet. 

Overgangen til enledermodell i RB skjer for øvrig ikke før til høsten. Amedias største avis har nylig ansatt ny ansvarlig redaktør i Mads Yngve Storvik.

Journalisten har den siste tiden omtalt konflikter og varsler i Oppland Arbeiderblad høsten 2023, men på spørsmål om dette avkrefter Nilsen at hennes kommende exit som OA-styreleder har noe som helst med fjorårshøsten å gjøre.

– Det har ingen sammenheng med den saken, skriver hun.

– Rendyrker rollen

– Amedia har de siste årene vokst vesentlig videre i antall posisjoner, og består nå av 109 avistitler, samt 19 partneraviser. I likhet med andre medieeierselskaper gjør vi løpende vurderinger av nødvendige tilpasninger i drift og organisering for å sikre finansieringen av vår journalistikk. Det er bakgrunnen for to av grepene vi nå gjør internt, skriver konserndirektør Morten Nilsen i en e-post.

Oppfølgingen av konsernets største region- og lokalaviser samles på grunn av viktige fellesnevnere som størrelse, markedsforhold og vekstpotensial, opplyser konserndirektøren.

– For det andre rendyrkes regiondirektørrollen for å styrke ledelseskapasiteten til å følge opp hver enkelt avis - både store og små. Vi beholder antall regioner, men frigjør samtidig mer kapasitet til utvikling, kompetansebygging og samspill i mediehuslinjen regionalt, skriver Nilsen.

Ikke avklarte styrer

Dagens regioner og regionstruktur i Amedia videreføres, men altså uten de største avisene. 

De ni store som skal inngå i «resultatenheten» er Romerikes Blad, Drammens Tidende, Tønsbergs Blad, Telemarksavisa, Fredriksstad Blad, Nordlys, Avisa Nordland, Haugesunds Avis og Oppland Arbeiderblad.

Enheten skal være operativ fra 1. juni, men endring i styrelederroller kan skje noe senere i enkelte av avisene basert på lokale vurderinger. Endelig styresammensetting i de ni avisene er foreløpig ikke avklart, opplyser konserndirektør Nilsen.

Bergensavisen og Budstikka, som i dag rapporterer til konserndirektør Ingrid Skogrand og er organisert i «storbyavisene», berøres ikke av endringen.

Powered by Labrador CMS