Emma Publishing selger seg ut av Norge

Det familieeide svenske forlaget gir opp norsk reiselivspresse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Senest i Januar solgte Emma Publishing den norske utgaven av bransjetidsskriftet Travel News. Nå har Findexa forlag også kjøpt forbrukermagasinet REIS av det svenske forlaget.

– Det er ingen hemmelighet at forlaget ikke har vært noen gullgruve, men salget til Findexa kommer som en overraskelse, sa Stein Arild Iglebæk, tidligere redaktør for REIS til Journalisten da salget av Travel News ble kjent. Han fremhevet at selskapet ikke var kjent for en sterk publisistisk tradisjon.

Synergieffekter

Nettopp «en god publisistisk plattform» fremheves i pressemeldingen om salget fra Travel News i dag, hvor det også heter at selskapet forventer «forventer å gå med overskudd for begge magasiner allerede inneværende år.»

– Vi har gode avtaler i bunn, og har betydelige synergieffekter gjennom denne driften – ikke minst ved å samle REIS og Travel News igjen, sier Findexas direktør Per Jensen i pressemeldingen.

Findexa besørger blant annet all trykking i Estland.

Ny katalogtjeneste

Etter sommeren blir internettsidene til REIS lansert, mens den nye siden til travelnews.no er klar i juni.

– I tillegg lanserer vi Travelindex. Dette er en tilleggstjeneste til siden vår hvor du kan finne informasjon om eksempelvis resultater, styret, antall ansatte og nettsider til de norske reiselivsaktørene. Dette vil være en betydelig informasjonskanal som jeg håper bransjen vil få god nytte av, sier redaktør i Travel News, Erlend Ellingsen.

Powered by Labrador CMS