Ingrid Schou Forskning.no
Prosjektet som skal gi ungdommer muligheter til å delta i produksjonen av forskningsjournalistikk om miljø og klima har en varighet på tre år, og skal ledes av Ingrid Schou.

Forskningsjournalistikk

Forskning.no får 3,7 millioner i støtte fra Sparebankstiftelsen

Skal satse på forskningsjournalistikk for og med ungdom.

Publisert Sist oppdatert

Norges største nettavis om forskning, Forskning.no, har fått 3,7 millioner av Sparebankstiftelsen DNB for å satse på forskningsjournalistikk for unge.

Det skriver de selv i en pressemelding. 

Prosjektet, som skal gi ungdommer muligheter til å delta i produksjonen av forskningsjournalistikk om miljø og klima, har en varighet på tre år og skal ledes av journalist i Forskning.no, Ingrid Schou.

Ungdommene som blir invitert inn i prosjektet skal bidra med å velge temaer Forskning.no skal skrive om. Redaksjonen skal samarbeide med videregående skoler og tilby interesserte elever muligheter til å delta på workshops og være med på å lage journalistikk om miljøforskning.

– Det er så mye spennende å ta tak i her. Tenk at Norge er blant landene med flest klimaskeptikere, samtidig som undersøkelser viser at over én av fire unge nordmenn har klimaangst. Det er gull at vi inkluderer unge til å skrive for egen målgruppe, sier Schou. 

– Dette gir oss en unik mulighet til å skrive om forskning for barn og unge, men også å inkludere ungdom i journalistikken vi skriver, sier ansvarlig redaktør i Forskning.no, Aksel Kjær Vidnes, i pressemeldingen. 

LES OGSÅ:Powered by Labrador CMS