Debattansvarlig Ylva Schwenke (t.v.), nyhetsjeger Kjersti Binh Hegna og sikkerhetspolitisk reporter Mikal Hem er de første journalistene fra Forsvarets forum som noensinne er blitt medlemmer av Stortingets presselosje.

Forsvarsjournalistikk

Forsvarets forum er tatt opp i Stortingets presselosje

– En viktig forutsetning for at vi ytterligere kan øke kvaliteten på journalistikken vår, sier redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For første gang i avisens 78 år lange historie er journalister fra Forsvarets forum blitt tatt opp som medlemmer av Presselosjen. Det melder avisen i en pressemelding.

Oppdraget Forsvarets forum har fått fra sin utgiver er blant annet å øke kunnskapen om Forsvarets virksomhet og om forsvars- og sikkerhetspolitiske temaer gjennom saklig, kritisk og uavhengig journalistikk.

Dermed er det å kunne ha jevnlig tilgang til Stortinget og de folkevalgte svært viktig, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i pressemeldingen.

– Det meste Forsvaret foretar seg, fra utdanningsreformer, lokalisering av baser og håndtering av varslingssaker, til deltakelse i internasjonale operasjoner og våpenhjelp til Ukraina, har sitt utspring i beslutninger som tas på Stortinget. Å dekke Forsvaret på en god måte krever også god tilgang til de folkevalgte.

– Det er med stor glede at vi kunne innvilge Forsvarets forum medlemskap i Presselosjen. De fyller de formelle kriteriene, og er et godt eksempel på et mindre nisjemedium vi gjerne vil se mer av på Stortinget, sier styreleder Marie Melgård i Stortingets presselosje.

– Jeg har stort sans for deres ambisjon om å dekke de politiske prosessene rundt forsvarspolitikken nøyere. Det er et felt som ikke blir mindre aktuelt fremover, fortsetter hun.

Siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina 24. februar 2022, har Forsvarets forum vært et fagmedium for analyse og diskusjon av krigen for militære ledere og spesialister, forskere, vernepliktige, politikere og andre beslutningstagere. I tillegg har Forsvarets forum bidratt med en rekke nyheter om norske bidrag til Ukraina og omfattende reportasjer om og fra krigen.

Redaktøren retter en stor takk til Presselosjens styre, som gjennom å innvilge medlemskap bidrar til å bedre rammevilkårene for den politiske journalistikken i Forsvarets forum.

– Vi har nylig flyttet inn i nye lokaler, et lite steinkast fra Stortinget. Medlemskapet i Presselosjen er en viktig forutsetning for at vi ytterligere kan øke kvaliteten på journalistikken vår, sier Eisenträger.

Powered by Labrador CMS