Fredrik Solvang sier til Nordlys at han fikk bestemme hvem som skulle få de to siste publikumsplassene under NRK-folkemøtet i Tromsø. Her fra partilederdebatt under Arendalsuka.

Fredrik Solvang ga siste publikumsplass til profilert politiker – nå går diskusjonen i Tromsø

– Enten min feil, eller vaktas feil, sier Solvang til Nordlys.

Publisert Sist oppdatert

Det var rift om plassene på det NRK-direktesendte folkemøtet i Tromsø mandag, der partilederne Jonas Gahr Støre og Erna Solberg svarte på spørsmål fra vanlige velgere.

Ifølge avisa Nordlys sto flere hundre i kø for å komme inn før sendingen. 

Da lokalet ble erklært fullt, oppsto en situasjon som fikk Jon Marius Hammer til å reagere. Han sier at han sto langt framme i køen sammen med datteren sin.

Politiker slapp inn

Idet køen nettopp hadde fått beskjed om at de ikke kom inn i lokalet og bare kunne snu, sier Hammer til Nordlys at kunstner og Ap-politiker Tove Karoline Knutsen kontaktet NRK-programleder Fredrik Solvang, som sto utenfor, og ble sluppet inn sammen med en annen kvinne.

Ifølge Nordlys mener Solvang at det er han som er ansvarlig.

Ifølge avisa sier han at han hadde fått beskjed av vaktene om at det var plass til to personer til, og at han kunne bestemme hvem dette skulle være.

– Så det er enten min feil, eller vaktas feil, sier Solvang til Nordlys.

– Dårlig gjort å påstå

Knutsen har både i Nordlys-artikkelen, i Facebook-kommentarer og i kommentarfeltet under nyhetsartikkelen fortalt sin versjon.

«Jeg synes det er utrolig dårlig gjort å påstå at jeg 'bøllet' meg fram! Jeg var nesten framme ved sperringa utenfor inngangen da beskjeden kom at det var fullt. De fleste snudde og gikk, men jeg ble stående framme ved sperringa for å vente og se, mens jeg prata med en bekjent», skriver Knutsen i kommentarfeltet. 

«Fredrik Solvang kom ut, vi sa hei og han kom bort til oss. Vi spurte pent om det kunne være plass til et par stykker og han sa: 'kom igjen»!', fortsetter Knutsen.

Og avslutter:

«Det er leit å høre at Jon Marius datter ikke kom inn, men der og da var vi to som sto helt framme ved sperringa og fikk lov å komme inn. At dette var 'bøllete' kan jeg virkelig ikke skjønne….»

Powered by Labrador CMS