Sjefredaktør Gard Steiro under presentasjon av VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken. Mediehuset legger fram evalueringen onsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Medieekspert: VG-saken kan føre til praksis med ordrette sitater

– Koker ned til påstand mot påstand.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VGs Giske-sak har skapt debatt om hva som egentlig ble sagt av kilden. Medieekspert Per Christian Magnus ser saken kan føre til amerikansk sitatpraksis i Norge.

– Denne saken koker ned til påstand mot påstand, sier Magnus, leder ved Senter for undersøkende journalistikk ved UiB, til Aftenposten.

– Jeg er spesielt spent på hvilke konsekvenser dette får for den politiske journalistikken i Norge. Kanskje må sitatpraksisen strammes inn i retning av den i USA, der alle sitater skal være ordrette gjengivelser, sier Magnus.

I en omfattende TV 2-sak onsdag forrige uke framholdt kvinnen i den mye omtalte dansevideoen med Trond Giske at VG med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat, som skapte et uriktig bilde av situasjonen.

Journalisten som var i kontakt med kvinnen, Lars Joakim Skarvøy, avviser imidlertid blankt at han har fabrikkert et sitat. Dermed står kildens og journalistens påstander ord mot ord.

Powered by Labrador CMS