Ságat-redaktør Geir Wulff reagerer på at Medietilsynet ikke krever tilbake alle støttekronene fra Sámimag.

Reagerer på at Sámimag får beholde 7,5 millioner pressestøttekroner

– Ren gavepakke, sier redaktør til iFinnmark.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det samiske magasinet Sámimag har fått varsel om at Medietilsynet vil kreve 4,4 millioner kroner tilbakebetalt av tidligere utbetalt pressestøtte.

Magasinet fikk totalt 11,9 millioner i støtte for 2019 og 2020, som Medieklagemenda har avgjort de ikke hadde krav på.

Daglig leder Jan Skoglund Paltto har overfor Journalisten kalt pengekravet en skandale.

Men Geir Wulff, ansvarlig redaktør for den samiske avisa Ságat, ser saken på en annen måte. Han reagerer overfor iFinnmark på at magasinet ikke får større krav mot seg:

– Vi reagerer på at Medietilsynet nå kun krever 4,4 millioner kroner av dette tilbakebetalt. Det betyr at magasinet får en ren gavepakke på 7,5 millioner kroner uten å være berettiget til disse pengene. Ingen andre støttesøkere har opplevd en slik statlig sjenerøsitet, men likevel er Sámimag misfornøyd, sier Wulff til iFinnmark.

Journalisten har tidligere omtalt at det var bransjeorganisasjonen Sálas, med Geir Wulff som leder, som sendte klage på tildelingene til Sámimag.

Direktør Hanne Sekkelsten i Medietilsynets juridiske og regulatoriske avdeling har forklart til iFinnmark at tilsynets vurdering er gjort skjønnsmessig.

– Da Medietilsynet innvilget søknadene for 2019 og 2020, stilte vi som en klar forutsetning at midlene skulle benyttes til å utgi avisen. Dette har iSamiPress gjort. Vi har derfor vurdert at det er rimelig at avisen ikke må tilbakebetale de pengene de har brukt på å gi ut avisen fram til og med 2020, men at de tilbakebetaler den delen av mottatt støtte som de ikke har brukt per 31.12.2020. Tilsynet har også tillatt selskapet å beholde 10 prosent driftsmargin i tillegg, da det representerer en rimelig fortjeneste i bransjen, sier Sekkelsten til iFinnmark.

Powered by Labrador CMS