De KI-genererte nyhetsankerne snakker i utgangspunktet alle verdens språk.

Skup 2024

Gründeren bak KI-kanalen Channel 1 kommer til Skup

– Hvis vi lykkes, vil vi sette en ny standard for innsamling, rapportering og levering av nyheter, sier Adam Mosam.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Skup og besøke Norge for første gang. Det er en stor ære å få være i selskap med så mange høyt ansette journalister. Jeg ser frem til å lære om bransjen av alle deltagerne, sier Adam Mosam, teknologigründeren bak det som omtales som verdens første KI-genererte tv-kanal.

I april kommer han til Skup-konferansen for å fortelle om Channel 1, hvor nyhetsankerne er skapt ved hjelp av kunstig intelligens, kan alle verdens språk og jobber døgnet rundt uten pauser.

Channel 1 er planlagt lansert denne våren.

Demovideoen med de KI-genererte nyhetsankerne, som ble sluppet før jul, fikk stor oppmerksomhet. Også her hjemme.

Adam Mosam.

– Jeg lar meg både imponere og forferde over denne demovideoen. Når man begynner å putte journalistisk innhold inn i de samme formatene som brukes av dem som lager falske nyheter, kan vi stå i fare for å uthule troverdigheten til levende journalister og programledere, uttalte NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk til Aftenposten tidligere i år.

På Skup vil Mosam fortelle om nyvinningen og vise frem ferske eksempler på hva som kommer, skriver Skup i en pressemelding.

– Hvis vi lykkes, vil vi sette en ny standard for innsamling, rapportering og levering av nyheter, sier Mosam i pressemeldingen.

Skup-konferansen arrangeres i Tønsberg 12.-14. aprilPowered by Labrador CMS