Ola Stave, administrerende direktør i Hallingdølen, sier det er flere grunner til at Hallingdølen takket nei til Amedia.

Hallingdølen takker nei til Amedia

Det står nå mellom Polaris Media og Mentor Medier.

Publisert Sist oppdatert

Hallingdølen er blant avisene som siden desember har søkt nye løsninger, etter at partnerskapsavtalen med Polaris Media ble sagt opp. Nå bekrefter administrerende direktør Ola Stave at det står mellom to alternativer. Amedia er imidlertid ikke en av dem.

Takker nei

Det var rett før jul flere små og store mediehus fikk beskjeden om at Polaris Media hadde bestemt seg for å avslutte samarbeidet. Avisene er frem til nyttår partneraviser, hvor majoriteten tidligere har hatt avtale med Agderposten Media, som ble kjøpt opp av Polaris i 2020.

Noen av avisene som ble kastet på dør av Polaris har gått videre med Amedia, noen har valgt å gå videre selv, mens flere leter fortsatt etter et nytt partnerskap.

– Vi har dialoger gående, men har valgt å takke nei til tilbudet fra Amedia, sier Stave til Journalisten.

Han begrunner avgjørelsen med hvordan Hallingdølen er organisert, prisnivået og et ønske om at Hallingdølen fortsatt skal være Hallingdølen.

 – Det er en prosess, og det er egentlig så langt vi er kommet. Det skjer ikke mye i løpet av sommeren, så vi tar dette opp igjen i august og håper på å lande avtale i september.

Dagen, som også har takket nei til Amedia, peker også på pris som en viktig årsak.

To alternativer

På spørsmål om hvilke alternativer de har, sier Stave at de nå står i to løp. Det ene er å potensielt fortsette med Polaris i en ny avtale når den nåværende avtalen løper ut ved nyttår. Det andre løpet de ser på sammen med de andre avisene i samme situasjon, er et samarbeidet med Mentor Medier.

– Vi vet ikke helt hvor vi lander hen. Polaris stiller litt krav med tanke på å fortsatt være samarbeidspartner. Når det gjelder Mentor Medier er det snakk om et samarbeid som er ganske likt samarbeider med Agderposten vi inngikk i 2016. Det er to gode alternativer, og de to modellene vi jobber videre med.

– Har dere slått fra dere tanken om å gjøre ting helt selv?

–  Ja, det var et alternativ. Men det er klart at slik mediebildet er i dag, så er det risikofylt og skjørt å forhandle selvstendige avtaler om drift, GDPR, support og alt annet. Det er for risikofylt.

Som Journalisten har omtalt tidligere, samarbeider flere avisen i samme situasjon, og ifølge Stave står de sterkere sammen. Journalisten erfarer at Vest-Telemark Blad, Os og Fusaposten, Hordaland Folkeblad, Suldalsposten, Firda Tidend og Grenda er i samme situasjon som Hallingdølen.

Journalisten har tidligere skrevet at Hordaland Folkeblad har valgt bort Amedias løsning, mens blant annet Frostingen har gått for Amedia-løsningen.

 

Powered by Labrador CMS